Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Azi, dialog Hogan-Constantin, pe tema bunăstării animalelor

Autor: Maria Demetriadluni, 20 aprilie, 2015

Azi, la Luxembourg va avea loc o întânire de lucru între ministrul Agriculturii din România, Daniel Constantin, și Phil Hogan, discuția axându-se pe modul de utilizare a fondurilor alocate României pe vechiul PAC, precum și pe bunăstarea animalelor. La Luxembourg, Daniel Constantin vrea să obțină aprobarea comisarului pentru transferarea banilor din fostul PNDR.

 

”Suntem la sfârșitul PNDR 2007-2013 și sper să mai avem timp 6 luni de zile în care să cheltuim toți banii. Pe măsurile de investiții, lucrurile nu au mers atât de bine cum ne-am fi dorit, mai ales în faza de implementare, achizții publice și așa mai departe. Mă refer la beneficiarii privați. Încercarea noastră luni va fi, dincolo de a prelungi cu 6 luni perioada în care trebuie să cheltuim banii, să reușim să mutăm banii de la zona de investiții către cea de bunăstare. Am vrea să acordăm ajutoare financiare pentru noii veniți în acest sector de activitate”, a declarat ministrul Agriculturii, citat de Agroinfo. Acesta a adăugat:

 

”În timpul vizitei în România a comisarului european Phil Hogan, George Turtoi, secretar de stat din Ministerul Agriculturii, a afirmat că solicitările pentru acordarea ajutorului financiar pentru bunăstarea animalelor au depășit suma alocată și ar fi nevoie de noi fonduri. Chiar ferma de porci din județul Argeș, vizitată de comisarul european, a ratat sesiunea de depunere a cererii pentru ajutor financiar pentru bunăstare, fiind nou înființată. Ministrul Daniel Constantin i-a promis atunci proprietarului Gheorghe Dicu că va fi o nouă sesiune de depunere de cereri și va avea posibilitatea să încaseze ajutorul financiar pentru bunăstarea celor 4.000 de capete de porci, cât crește într-o serie.

 

Este prematur să spunem ce sumă se va muta către bunăstare. Deocamdată, să obținem aprobarea comisarului european și apoi vom stabili ce dezangajări s-au făcut și de câți bani e vorba, spune Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.” Anul trecut, absorbția de fonduri europene a fost de 3,3 miliarde de euro. Daniel Constantin speră că așa va fi până-n 2020.

Ameliorarea transportului animalelor în UE
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 20 februarie 2019

Parlamentul European a solicitat UE și statelor sale membre să aplice mai bine normele existente privind protecția animalelor transportate și să sancționeze toți infractorii.   Într-o rezoluție, adoptată cu 411 de voturi pentru, 43 împotrivă și 110 abțineri, deputații europeni au reînnoit cererea de aplicare puternică...

Sprijin acordat crescătorilor de suine
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie.    Comisia Europeană a emis Decizia 6928 din 25.10.2018 de autorizare a schemei de ajutoare instituită de Legea...