Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Azi începe Conferința FAO

Autor: Meat MIlkmarți, 1 aprilie, 2014

Cea de a XXIX-a  Conferinţă Regională pentru Europa (ERC) a FAO şi lucrările celei de a 38-a sesiuni a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO se desfăşoară între 1 şi 4 martie la Bucureşti, eveniment găzduit de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Conferinţa regională FAO este principalul forum şi organism de conducere care convine asupra priorităţilor comune în regiunea noastră în domeniul agriculturii, silviculturii, pescuitului şi dezvoltării rurale. Aceasta permite miniştrilor şi reprezentanţilor din diferite agenţii guvernamentale să discute şi să decidă asupra politicilor, care sunt importante pentru toate ţările din vestul Europei până la cele mai estice, precum Tadjikistan sau Kazakhstan.

Pe durata sesiunii de la Bucureşti din aprilie 2014, problema risipei de alimente şi a deşeurilor alimentare va fi un subiect central al agendei. Informaţiile prezentate ţărilor membre vor ameliora înţelegerea cauzelor ce conduc la pierderea produselor alimentare în regiune.

Potrivit MADR, rezultate preliminare arată faptul că principalul motiv în producerea deşeurilor alimentare sunt consumatorii care cumpără produse alimentare cu termen de valabilitate mare. Acest lucru conduce la o creştere a mărfii nevândute şi astfel la alimente irosite care ar fi fost de altfel perfect comestibile. Multe campanii de sensibilizare pentru reducerea risipei alimentare în aceste ţări au fost lansate pentru a aborda condiţiile locale specifice, care contribuie la risipa de alimente.

De asemenea între 29 şi 31 martie 2014 s-au desfăşurat consultările ONG-urilor şi a societăţii civile din Europa şi Asia Centrală.(Biroul de Presă al MADR)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...