Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Azi se sărbătorește Ziua Mondială a Alimentației

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 16 octombrie, 2013

Ziua Mondială a Alimentației (ZMA) este sărbătorită în fiecare an în toată lumea pe data de 16 octombrie, marcând și celebrarea înființării în 1945 a Organizației Mondiale pentru Alimentație și Agricultură, structură ce aparține de ONU, se arata intr-un cumunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Ziua Mondială a Alimentaţiei are scopul de a sensibiliza opinia publică internaţională asupra problemei foametei şi a malnutriţiei în lume şi are ca obiectiv principal combaterea acestui fenomen la nivel global, prin implicarea a cât mai multor persoane.

Din anul 1981, această zi a adoptat o temă diferită în fiecare an, pentru a evidenția zonele agriculturii spre care trebuie să-și direcționeze activitățile prioritare. În mod natural, temele anuale se învârt în principal în jurul agriculturii, alături de educație și sănătate, deoarece doar prin acordarea unei atenții deosebite acestui domeniu, se va rezolva ceva pe termen lung, în toate colțurile lumii.

Tema din acest an, propusă de FAO pentru ZMA 2013 este “Sisteme alimentare durabile, pentru Securitate Alimentară şi Nutriţie”, iar Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) sărbătoreşte, alături de FAO, Ziua Mondială a Alimentaţiei (ZMA) şi “Ziua Porţilor deschise la MADR”.

Porțile Ministerului Agriculturii se ”deschid”, oficial, azi, 16 octombrie 2013, începând cu ora 10.00. Cu ocazia celor două evenimente, ministerul găzduieste, în curtea sa exterioară şi o expoziţie cu vânzare de produse agro-alimentare la care vor participa producători agricoli din mai multe regiuni ale ţării.(Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...