Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Azomureș va acoperi 80 % din necesarul de îngrășăminte al României

Autor: Meat MIlkluni, 8 septembrie, 2014

(Agerpres) Actualul acţionariat al Azomureş a decis orientarea producţiei de îngrăşăminte către piaţa internă şi se doreşte ca livrările pentru agricultura românească să ajungă la circa 80% din producţie, a anunţat miercuri directorul general al SC Azomureş SA Târgu Mureş, Mihai Aniţei.

Potrivit acestuia, combinatul furnizează acum circa 70% din producţie agriculturii interne, după ce până în urmă cu doi ani producea circa 83% pentru export.„Azomureş a fost construit şi creat pentru export, are un terminal la Constanţa, Chimpex, se produce, se încarcă în trenuri şi se pleacă direct spre Constanţa. Când am preluat noi Azomureşul, 83% din producţie se ducea la export, aşa a fost şi creat logistic.

Noi cumva am inversat acest proces şi vrem să ajungem undeva la 80% (pe plan intern) – am vrea 100% dar nu se poate din cauza sezonabilităţii agriculturii locale – dacă agricultura va avea capacitatea de a absorbi producţia noastră, noi suntem deschişi către 100%. Ceea ce e o chestie foarte bună pentru agricultura românească”, a spus Aniţei.

Cu privire la o eventuală cerere de suplimentare a cantităţii de îngrăşăminte livrate pe piaţa europeană, ca urmare a crizei din Ucraina, Mihai Aniţei a precizat că prioritatea Azomureş este piaţa internă şi că, din câte ştie, cele 18 combinate de profil ucrainene produc în plin îngrăşăminte chimice, având stocuri suficiente de gaz metan, principala materie primă în această industrie.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...