Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Azotul Amoniacal menținut la concentrații scăzute și în sezonul rece

Autor: luni, 5 octombrie, 2015

Procesul aerob prin care compușii Azotului, în special Amoniacul, se oxidează transformându-se în Nitriți (N2O3), care ulterior în Nitrați (N2O5), se numește nitrificare. Bacterile responsabile cu transofrmarea compușilor Azotului în Nitriți fac parte din genul Nitrosomonae, iar transformarea Nitriților în Nitrați este posibilă doar prin intermediul bacteriilor din genul Nitrobacter.

logo microcat

Temperatura este un factor important în desfășurarea proceselor de reducere a Azotului Amoniacal, prin urmare scăderea temperaturii influențează simțitor viteza de nitrificare. Pentru a menține nitrificarea în parametrii optimi este nevoie de adaos de biotehnologii. Biotehnologiile au ca și scop principal îmbunătățirea procesului de nitrificare.

Microcat XNL este un biopreparat special conceput pentru îmbunătățirea procesului de nitrificare în condiții de temperaturi scăzute, condiții care încetinesc drastic activitatea microorganismelor.

Utilizat regulat, Microcat XNL menține stabilitatea microbiologică și menține concentrația de Azot Amoniacal sub limitele maxime admise la deversare.

Analiza sistemului de epurare, stabilirea graficului de dozare și consultanța, este gratuită pe toată perioada de aplicare.

Dr. Ing. Alin HAPCA

0748538844

contact@microcat.ro.

Primele inaugurări ale rețelei Profi, din 2018
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 ianuarie 2018

(Comunicat) PROFI incepe anul in forta si, odata cu odata cu cele sase inaugurari din aceasta saptamana, de la Beliu, Braila, Cluj-Napoca, Lehliu Gara, Targu Secuiesc si Timisoara, reteaua depaseste pragul de 700 de magazine.   Unitatea din Beliu, judetul Arad, se gaseste pe str. Principala, nr. 631. In format Loco, aceasta are o...

Cinci tendințe care stimulează inovația în ambalarea lactatelor
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 18 ianuarie 2018

Deoarece, în special milenii caută produse sănătoase și naturale, laptele este adesea poziționat ca o opțiune atractivă. Studiile recente au arătat că laptele, fie că are conținut scăzut sau integral, oferă beneficii pentru sănătate, de la combaterea diabetului la creșterea densității osoase, la îmbunătățirea memoriei și a...

Azotul Amoniacal menținut la concentrații scăzute și în sezonul rece

Autor: Meat MIlkluni, 5 octombrie, 2015

Procesul aerob prin care compușii Azotului, în special Amoniacul, se oxidează transformându-se în Nitriți (N2O3), care ulterior în Nitrați (N2O5), se numește nitrificare. Bacterile responsabile cu transofrmarea compușilor Azotului în Nitriți fac parte din genul Nitrosomonae, iar transformarea Nitriților în Nitrați este posibilă doar prin intermediul bacteriilor din genul Nitrobacter.

logo microcat

Temperatura este un factor important în desfășurarea proceselor de reducere a Azotului Amoniacal, prin urmare scăderea temperaturii influențează simțitor viteza de nitrificare. Pentru a menține nitrificarea în parametrii optimi este nevoie de adaos de biotehnologii. Biotehnologiile au ca și scop principal îmbunătățirea procesului de nitrificare.

 

Microcat XNL este un biopreparat special conceput pentru îmbunătățirea procesului de nitrificare în condiții de temperaturi scăzute, condiții care încetinesc drastic activitatea microorganismelor.

 

Utilizat regulat, Microcat XNL menține stabilitatea microbiologică și menține concentrația de Azot Amoniacal sub limitele maxime admise la deversare.

Analiza sistemului de epurare, stabilirea graficului de dozare și consultanța, este gratuită pe toată perioada de aplicare.

Dr. Ing. Alin HAPCA

0748538844
contact@microcat.ro.

INSSE: Producția de lapte și lactate la 30 noiembrie 2017 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 ianuarie 2018

Conform ultimului Raport INSSE, în  luna  noiembrie  2017,  cantitatea  de  lapte  de  vacă  colectată  de  unităţile procesatoare a scăzut faţă de luna octombrie 2017 cu 9,6%.      În  luna  noiembrie  2017,  cantitatea  de  lapte  de vacă colectată  de  la  exploataţiile  agricole  şi...

INSSE: Sacrificările și producția de carne la 30 noiembrie 2017 (Infografic)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 ianuarie 2018

Potrivit INSSE, în luna noiembrie 2017 faţă de luna noiembrie 2016, numărul ovinelor şi caprinelor sacrificate în abatoare  a crescut cu aproape 30%.       În luna  noiembrie  2017  faţă  de luna  octombrie  2017,  numărul  sacrificărilor    şi    greutatea  în  carcasă  au ...

Protejarea animalelor în perioadele cu temperaturi foarte scăzute
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 ianuarie 2018

(Comunicat ANSVSA) Pe fondul avertizărilor meteorologice pentru fenomene severe (temperaturi deosebit de scăzute, căderi masive de zăpadă), ANSVSA recomandă:   Pentru crescătorii de animale:   Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a...

Primele inaugurări ale rețelei Profi, din 2018
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 ianuarie 2018

(Comunicat) PROFI incepe anul in forta si, odata cu odata cu cele sase inaugurari din aceasta saptamana, de la Beliu, Braila, Cluj-Napoca, Lehliu Gara, Targu Secuiesc si Timisoara, reteaua depaseste pragul de 700 de magazine.   Unitatea din Beliu, judetul Arad, se gaseste pe str. Principala, nr. 631. In format Loco, aceasta are o...

Cinci tendințe care stimulează inovația în ambalarea lactatelor
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 18 ianuarie 2018

Deoarece, în special milenii caută produse sănătoase și naturale, laptele este adesea poziționat ca o opțiune atractivă. Studiile recente au arătat că laptele, fie că are conținut scăzut sau integral, oferă beneficii pentru sănătate, de la combaterea diabetului la creșterea densității osoase, la îmbunătățirea memoriei și a...