Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bacau: amenzi pentru comerciantii de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Recolta.eu, circa o suta de kilograme de carne de porc si 70 kilograme carne de vita au fost retrase de la vinzare, de catre inspectorii sanitar veterinari bacauani pe motiv ca operatorii economici nu au putut prezenta acte de provenienta a marfurilor.

Ultimele doua zile premergatoare Sarbatorii Pastelui ortodox au insemnat pentru 34 de agenti economici din judet controale amanuntite din partea echipelor Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau.

In urma verificarilor, cele din urma au depistat abateri substantiale de la legislatia in vigoare, precum nerespectarea cerintelor de igiena in spatiile de lucru, lipsa documentelor de inregistrare pentru desfasurarea activitatii de catre comercianti sau lipsa documentelor privind produsele puse in vinzare.

Pentru deficientele constatate s-au aplicat cinci sanctiuni in valoare de 4.400 lei si doua avertismente. De asemenea, s-a dispus suspendarea activitatii la o unitate ca urmare a constatarii lipsei conditiilor de igiena. De asemenea s-au pus sub sechestru sanitar-veterinar cantitatea de 100 kg carne de porc si 70 kg carne vita,a spus dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvint DSVSA Bacau, citat de Ziarul de Bacau.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...