Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bacau: amenzi pentru comerciantii de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Recolta.eu, circa o suta de kilograme de carne de porc si 70 kilograme carne de vita au fost retrase de la vinzare, de catre inspectorii sanitar veterinari bacauani pe motiv ca operatorii economici nu au putut prezenta acte de provenienta a marfurilor.

Ultimele doua zile premergatoare Sarbatorii Pastelui ortodox au insemnat pentru 34 de agenti economici din judet controale amanuntite din partea echipelor Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau.

In urma verificarilor, cele din urma au depistat abateri substantiale de la legislatia in vigoare, precum nerespectarea cerintelor de igiena in spatiile de lucru, lipsa documentelor de inregistrare pentru desfasurarea activitatii de catre comercianti sau lipsa documentelor privind produsele puse in vinzare.

Pentru deficientele constatate s-au aplicat cinci sanctiuni in valoare de 4.400 lei si doua avertismente. De asemenea, s-a dispus suspendarea activitatii la o unitate ca urmare a constatarii lipsei conditiilor de igiena. De asemenea s-au pus sub sechestru sanitar-veterinar cantitatea de 100 kg carne de porc si 70 kg carne vita,a spus dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvint DSVSA Bacau, citat de Ziarul de Bacau.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...