Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Banca comerciala Carpatica sprijina agricultura romaneasca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Banca Comerciala Carpatica vine in sprijinul agriculturii oferind produse de creditare adaptate nevoilor de finantare ale producatorilor agricoli. Astfel, banca are in portofoliu credite APIA (pentru bunastarea pasarilor si porcinelor, APIA SAPS si APIA AXA II), creditul Agricol si creditul Radacini.

Creditele APIA sunt cuprinse in programul de finantare derulat in baza unei conventii incheiate intre Banca Comerciala Carpatica si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Unul dintre obiectivele strategice pe 2011 – si care continua si in 2012 – a fost sustinerea agriculturii care a inregistrat un an excelent, fiind considerat unul dintre motoarele de crestere economica. Astfel, prin lansarea creditului APIA SAPS, sprijinim in mod direct exploatarile agricole, fiind un instrument de sustinere a capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii schemei de plata unica pe suprafata. Conditiile de creditare sunt accesibile, costurile sunt avantajoase, iar solutionarea cererii de credit este rapida, banca oferind consultanta gratuita pe toata perioada pregatirii documentatiei de accesare a creditului, declara George Ciobanasu, Director General Adjunct al Bancii Comerciale Carpatica.

Creditul Agricol are ca obiectiv sprijinirea sectorului agricol, prin punerea la dispozitia producatorilor agricoli a fondurilor necesare sustinerii activitatii curente proprii desfasurate. Creditul se adreseaza persoanelor juridice si asimilate acestora, care exploateaza terenuri agricole sau efective de animale, in scopul obtinerii productiei agricole destinate comercializarii si/sau deruleaza activitati legate de piscicultura, acvacultura sau apicultura. Perioada de creditare este de maxim 12 luni, costurile creditului pot fi personalizate si se pot utiliza mai multe tipuri de garantii.

Creditul Radacini este un produs destinat achizitionarii de terenuri agricole, fie ele intabulate sau neintabulate, precum si reabilitarii acestora in vederea exploatarii agricole. Beneficiarii creditului Radacini pot fi producatorii agricoli persoane juridice si cei asimilati acestora, care sunt organizati conform legii si desfasoara activitati legale potrivit actului constitutiv. Perioada de creditare este extinsa, de maxim 10 ani, un avantaj major al acestui produs fiind perioada de gratie de maxim 2 ani pentru plata principalului si maxim 6 luni pentru plata dobanzii. Banca Comerciala Carpatica nu solicita aport propriu in cazul in care beneficiarul creditului are in proprietate un teren in suprafata cel putin egala cu cea a terenului/terenurilor care se doreste a fi achizitionat(e) prin creditul oferit, iar pentru celelalte situatii cuantumul aportului propriu este de minim 10% din valoarea fara TVA a terenului/terenurilor care urmeaza sa fie achizitionat(e). Prin intermediul creditului Radacini, banca va putea finanta si societatile start-up pentru achizitia terenurilor in suprafata cel putin egala cu cea a terenurilor aflate in proprietatea lor.

Rambursarea creditului se poate face in transe, conform unui grafic de rambursare ce poate fi structurat in functie de nevoile firmei.

Oferim creditul Radacini – cu un nume cat se poate de sugestiv, pentru a ne adresa cat mai specific necesitatilor fermierilor, avand in vedere ca in momentul de fata exista un numar foarte mare de terenuri cu potential in zone agricole, dar care sunt nelucrate. Este un credit caruia i-am atasat multiple avantaje, tocmai pentru a fi cat mai usor de accesat si de rambursat, tinand cont de sezonalitatile specifice agriculturii. Astfel, unul dintre principalele beneficii este perioada de gratie de maxim 2 ani pentru plata principalului si maxim 6 luni la plata dobanzii, in functie de termenul estimat pentru recoltarea si comercializarea productiei obtinute din exploatarea suprafetelor achizitionate din credit., declara George Ciobanasu, Director General Adjunct al Bancii Comerciale Carpatica.

Sprijin de la APIA pentru producția eco
Autor: Ilie Stoian  /   marți, 3 septembrie 2013

Fermierii care practică agricultura ecologică, au la dispoziție șase săptămâni în care pot depune cererile pentru de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în acest sector. Campania de Operatorii din agricultura ecologică sunt așteptați la centrele APIA în perioada 01...