Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Banca transilvania acorda credite garantate pentru fermieri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Banca Transilvania acorda credite garantate pentru fermieri pana la suma de 250.000 de lei, pe o perioada de maximum 12 luni, iar Fondul de Garantare a Creditului Rural garanteaza pana la 80% din valoarea imprumutului. Banca mai accepta ca si garantii gajul pe cultura finantata sau pe utilaje, ipoteca asupra sediului companiei, spatiilor comerciale ori a celor locative, respective terenuri.

Fondul de Garantare a Creditului Rural va acorda garantiile in cel mult trei zile lucratoare de la solicitarea acestora, pe baza analizei efectuate de banca. Dobanda perceputa de Banca Transilvania pentru creditul in lei destinat agricultorilor este de 12%, iar banca mai percepe un comision de acordare de 1% si un comision lunar de gestiune de 0,1%. Comisionul solicitat de Fondul de Garantere se situeaza intre 1,6% si 3,8%, in functie de ratingul clientului.

La acest credit vor avea acces fermierii care sunt asociati in organizatii juridice. Pentru a se incadra in conditiile de eligibilitate impuse de banca, firma trebuie sa functioneze de cel putin 24 de luni, sa fie stabile financiar, administratorul sau personalul angajat sa aiba experienta in domeniul agricol, iar suprafata exploatata sa fie de minim 150 de hectare.O alta cerinta este ca, in conformitate cu ultimul bilant contabil, evolutia cifrei de afaceri a firmei sa fie pozitiva sau, daca inregistreaza scadere, aceasta sa fie de cel mult 25%. Reprezentantii Fondului de Garantare mentioneaza ca, in plus, compania trebuie sa poata prezenta fise tehnologice, precum si un plan de culture multianuale. De asemenea, firma trebuie sa detina adeverinta APIA din care sa rezulte informatii despre suprafata pe care o are in folosinta sau pentru care beneficiaza de subventii.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...