Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Banii europeni vor fi acordați rapid

Autor: Meat MIlkmarți, 3 iunie, 2014

Bătălia pentru fonduri europene are toate șansele să fie câștigată de fermierii români care se mobilizează la timp. Potrivit firmei de consultanță Acces Project Investments, când vine vorba de finanțările prin Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020, ”există mulți doritori, așteptarea a fost lungă, iar fiecare fermier vrea să ia cât mai mult”. Totodată, specialiștii apreciază că există toate premisele ca ”absorbția acestor bani să fie destul de rapidă și ca banii să nu ajungă pentru toți ce interesați”.

Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 poate fi privit ca o adevarată oportunitate pentru atenuarea punctelor slabe și încurajarea punctelor tari ale domeniului agricol, progresul realizat prin PNDR 2007-2013 fiind considerat un adevărat avantaj nu numai de către fermieri, informează Agrointel.

Astfel, potrivit consultanților de specialitate, deși în noua sesiune de programare, PNDR conține numai 13 măsuri față de 24 din perioada 2007-2013, aria de cuprindere a acestora răspunde nevoilor actuale ale sectorului, motiv pentru care de la lansarea apelului pe Măsura 121- Modernizarea exploatațiilor agricole și Ferma de familie și până la momentul actual, cererile de finanțare depuse însumează întregul buget alocat prin program, respectiv 150 milioane de Euro.

”La acest moment există un interes destul de ridicat în ceea ce privește investițiile în agricultură. Dacă luăm în considerare că în numai o săptămână de la lansare au fost depuse prin intermediul sistemului electronic proiecte care acoperă toată suma pusă la dispoziție de acestă măsură, putem considera bugetul de 150 milioane de euro ca fiind insuficient. Există mulți doritori, așteptarea a fost lungă, iar fiecare fermier vrea să ia cât mai mult – toate aceste elemente ne fac să credem că absorbția acestor bani va fi destul de rapidă și ca banii nu vor ajunge pentru toți cei interesați”, a declarat pentru Agrointeligența Dana Ghineț, Manager Acces Project Investments.(Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...