Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Baroncini a infiintat la braila una dintre cele mai mari si automatizate lunii de transare din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

S.C. Galco S.A infiintata in anul 1971 si modernizata prin proiecte europene, in valoare de peste 12 milioane de euro, S.C. Galco S.A. a devenit un complex modern de procesare a carnii care continua traditia de calitate superioara fiind una din cele mai mari fabrici din tara care inainte de Revolutie exporta produse in SUA, Europa Occidentala si Rusia.

Realizand produse specifice traditionale de o calitate deosebita Galco a reusit sa se impuna atat pe aceste piete cat si in tara, in prezent avand distribuitori care distribuie produsele sale pe o raza de 400 de km fata de fabrica. Dispunand de un parc auto propriu pentru transportul preparatelor si carnii cat si de agenti de vanzari societatea reuseste sa isi distribuie produsele in peste 20 de judete ale tarii.
Realizand preparatele din carne indigena, produsele Galco au o calitate deosebita si un gust aparte ceea ce a determinat castigarea unor concursuri de calitate tinute in tara si strainatate. Traditia societatii este pastrata de specialistii ei de inalta clasa. Societatea realizeaza peste 100 de sortimente de preparate din carne si are o capacitate de 50 Tone preparate / zi si 2 Tone crud-uscate /zi .

La data de 1 Mai, firma Baroncini a pus in functiune la fabrica GALCO SA din Vadeni o linie automatizata de transare bovine si porcine.
Carcasele intra in sala cu ajutorul unui transportator aerian automat si se cantaresc. Transarea primara este dotata cu sistem vertical si, atat semicarcasele de porc, cat si sferturile de bovina se sectioneaza in piese cu fierastraul dicorotor.

Sala de transare este dotata cu patru benzi de transare porcine la care pot lucra 66 de operatori, respectiv cate o banda pentru pulpa, spata, piept si o banda pentru bovine cu 12 posturi de lucru.
Toate piesele transate ajung pe mese rotative de selectie, pozitionate cate una la capatul fiecarei benzi, se aseaza in navete si sunt transportate la camerele frigorifice sau la sectia de ambalare in navete cu ajutorul unui sistem de benzi care permite cantarirea automata. Dupa golire, navetele se spala automat in masina de spalat navete cu o capacitate maxima de 700 de navete /ora si ulterior sunt transportate pe banda aeriana inapoi in sala de transare.

Pentru garantarea calitatii si trasabilitatii produselor, sectia a fost dotata cu un sistem informatic adaptat exigentelor firmei GALCO. Acest sistem functioneaza prin dispozitive portabile (PDA) conectate prin retea wireless. Software-ul permite listarea rapoartelor de productie, gestionarea comenzilor, etc.
Pentru protejarea peretilor, usilor si utilajelor, s-a adoptat cea mai noua tehnologie, si anume, protectiile din tehnopolimer anticoroziv.

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de depozitare, precum și pentru a satisface cererile consumatorilor pentru alimente naturale, fără conservanți.   Siguranța...

Tetra Pak: Nouă formulă de calcul a dispersiei pulberilor în lactate
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Ce proprietăți ar trebui să aibe pulberile alimentare care trebuie dizolvate rapid și eficient într-un lichid și cum poate fi anticipat procesul? Acestea sunt aspecte de importanță majoră pentru mii de producători din întreaga lume, pentru care procesele mai eficiente pot aduce beneficii mari în ceea ce privește calitatea produselor,...