Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Baroncini alaturi de Cris-Tim intr-un proiect de anvergura

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Grupul Cris-Tim a pus in functiune recent o noua sectie de transare, un proiect inovativ, ambitios si realizat intr-o perioada in care putine firme fac investitii noi. Capacitatea sectiei este de circa 30 de tone de carne de porc/schimb si 10 tone de carne de vita/schimb. Solutiile pentru traseul de linii aeriene, conveieri, descarcare carne din camioane si alimentare benzi de transare au fost realizate de Baroncini Est intr-o stransa colaborare cu echipa Cris-Tim.

Carcasele suspendate se descarca utilizand un brat hidraulic. Carligele goale sunt asezate in asteptare pe o linie aeriana gravitationala. Ope­ra­torul solicita carligele goale prin actionarea unei comenzi pneumatice.

Carcasele suspendate pe carlige sunt impinse spre zona de cantarire. Ultima parte de linie in apropiere de zona de cantarire are o usoara panta, astfel incat carcasele se apropie singure de conveierul din zona de cantarire. Din acest moment, se stabileste ordinea carcaselor respective in sistemul de trasabilitate si carcasele nu isi vor mai schimba numarul de ordine. Daca respectivele carcase sunt clasificate se citeste eticheta cu un cititor de cod bare.

Transportatorul de la cantarire incarca automat cate o carcasa pe sectorul de cantarire (nicio marca de cantar nu poate influenta acest proces – se poate alege orice marca de cantar).

Dupa inregistrarea greutatii, cantarul emite un semnal de liber la transportor. Dupa un timp (reglabil din tabloul de comanda), daca a obtinut semnalul “liber” de la cantar, transportorul transfera carcasa cantarita pe linia de culoar si in acelasi timp aduce o alta carcasa pe sectorul de cantarire.

Pe rola de la carlig se lipeste o memorie tip CIP. Softul preia datele de carcasa prin codul de bare de furnizor, memoreaza greutatea reala (controlea­za daca greutatea corespunde cu cea care apare in documentele de transport) si imbina datele cu res­pectivul carlig. Toate carcasele care sunt in celula sunt identificate prin carligul lor (numarul nominal al carligului).

Daca pozitionam senzori de citire la intrarea in fiecare celula, atunci stim cu exactitate ce carcase sunt in fiecare celula.

La iesirea din celula spre sala de transare, se pune acelasi sistem de cantarire automat. Softul controleaza automat scaderea in greutate, descarca stocurile din celule si alimenteaza zona de transare.

Sistemele DEMO de protectie din polimer pentru pereti si usi au fost furnizate de Baroncini.
Tel: 0040-213-356.859
www.baroncini.ro
office@baroncini.ro

Fabricarea produselor din carne de vită cu un conținut redus de grăsimi
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 1 martie 2019

Reducerea conținutului total de grăsimi din carnea prelucrată nu este doar de dorit, ci este și fezabilă. Diferite combinații de substituenți grași pot reduce în mod semnificativ conținutul caloric și nivelul de grăsimi saturate. Aceasta ar putea duce la o nouă categorie de produse care să aibă un gust acceptabil și un grad ridicat...

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe...