Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Baroncini alaturi de Cris-Tim intr-un proiect de anvergura

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Grupul Cris-Tim a pus in functiune recent o noua sectie de transare, un proiect inovativ, ambitios si realizat intr-o perioada in care putine firme fac investitii noi. Capacitatea sectiei este de circa 30 de tone de carne de porc/schimb si 10 tone de carne de vita/schimb. Solutiile pentru traseul de linii aeriene, conveieri, descarcare carne din camioane si alimentare benzi de transare au fost realizate de Baroncini Est intr-o stransa colaborare cu echipa Cris-Tim.

Carcasele suspendate se descarca utilizand un brat hidraulic. Carligele goale sunt asezate in asteptare pe o linie aeriana gravitationala. Ope­ra­torul solicita carligele goale prin actionarea unei comenzi pneumatice.

Carcasele suspendate pe carlige sunt impinse spre zona de cantarire. Ultima parte de linie in apropiere de zona de cantarire are o usoara panta, astfel incat carcasele se apropie singure de conveierul din zona de cantarire. Din acest moment, se stabileste ordinea carcaselor respective in sistemul de trasabilitate si carcasele nu isi vor mai schimba numarul de ordine. Daca respectivele carcase sunt clasificate se citeste eticheta cu un cititor de cod bare.

Transportatorul de la cantarire incarca automat cate o carcasa pe sectorul de cantarire (nicio marca de cantar nu poate influenta acest proces – se poate alege orice marca de cantar).

Dupa inregistrarea greutatii, cantarul emite un semnal de liber la transportor. Dupa un timp (reglabil din tabloul de comanda), daca a obtinut semnalul “liber” de la cantar, transportorul transfera carcasa cantarita pe linia de culoar si in acelasi timp aduce o alta carcasa pe sectorul de cantarire.

Pe rola de la carlig se lipeste o memorie tip CIP. Softul preia datele de carcasa prin codul de bare de furnizor, memoreaza greutatea reala (controlea­za daca greutatea corespunde cu cea care apare in documentele de transport) si imbina datele cu res­pectivul carlig. Toate carcasele care sunt in celula sunt identificate prin carligul lor (numarul nominal al carligului).

Daca pozitionam senzori de citire la intrarea in fiecare celula, atunci stim cu exactitate ce carcase sunt in fiecare celula.

La iesirea din celula spre sala de transare, se pune acelasi sistem de cantarire automat. Softul controleaza automat scaderea in greutate, descarca stocurile din celule si alimenteaza zona de transare.

Sistemele DEMO de protectie din polimer pentru pereti si usi au fost furnizate de Baroncini.
Tel: 0040-213-356.859
www.baroncini.ro
office@baroncini.ro

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de depozitare, precum și pentru a satisface cererile consumatorilor pentru alimente naturale, fără conservanți.   Siguranța...

Tetra Pak: Nouă formulă de calcul a dispersiei pulberilor în lactate
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Ce proprietăți ar trebui să aibe pulberile alimentare care trebuie dizolvate rapid și eficient într-un lichid și cum poate fi anticipat procesul? Acestea sunt aspecte de importanță majoră pentru mii de producători din întreaga lume, pentru care procesele mai eficiente pot aduce beneficii mari în ceea ce privește calitatea produselor,...