Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Baroncini alaturi de Cris-Tim intr-un proiect de anvergura

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Grupul Cris-Tim a pus in functiune recent o noua sectie de transare, un proiect inovativ, ambitios si realizat intr-o perioada in care putine firme fac investitii noi. Capacitatea sectiei este de circa 30 de tone de carne de porc/schimb si 10 tone de carne de vita/schimb. Solutiile pentru traseul de linii aeriene, conveieri, descarcare carne din camioane si alimentare benzi de transare au fost realizate de Baroncini Est intr-o stransa colaborare cu echipa Cris-Tim.

Carcasele suspendate se descarca utilizand un brat hidraulic. Carligele goale sunt asezate in asteptare pe o linie aeriana gravitationala. Ope­ra­torul solicita carligele goale prin actionarea unei comenzi pneumatice.

Carcasele suspendate pe carlige sunt impinse spre zona de cantarire. Ultima parte de linie in apropiere de zona de cantarire are o usoara panta, astfel incat carcasele se apropie singure de conveierul din zona de cantarire. Din acest moment, se stabileste ordinea carcaselor respective in sistemul de trasabilitate si carcasele nu isi vor mai schimba numarul de ordine. Daca respectivele carcase sunt clasificate se citeste eticheta cu un cititor de cod bare.

Transportatorul de la cantarire incarca automat cate o carcasa pe sectorul de cantarire (nicio marca de cantar nu poate influenta acest proces – se poate alege orice marca de cantar).

Dupa inregistrarea greutatii, cantarul emite un semnal de liber la transportor. Dupa un timp (reglabil din tabloul de comanda), daca a obtinut semnalul “liber” de la cantar, transportorul transfera carcasa cantarita pe linia de culoar si in acelasi timp aduce o alta carcasa pe sectorul de cantarire.

Pe rola de la carlig se lipeste o memorie tip CIP. Softul preia datele de carcasa prin codul de bare de furnizor, memoreaza greutatea reala (controlea­za daca greutatea corespunde cu cea care apare in documentele de transport) si imbina datele cu res­pectivul carlig. Toate carcasele care sunt in celula sunt identificate prin carligul lor (numarul nominal al carligului).

Daca pozitionam senzori de citire la intrarea in fiecare celula, atunci stim cu exactitate ce carcase sunt in fiecare celula.

La iesirea din celula spre sala de transare, se pune acelasi sistem de cantarire automat. Softul controleaza automat scaderea in greutate, descarca stocurile din celule si alimenteaza zona de transare.

Sistemele DEMO de protectie din polimer pentru pereti si usi au fost furnizate de Baroncini.
Tel: 0040-213-356.859
www.baroncini.ro
office@baroncini.ro

Comagrimpex B & B a devenit Partener al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 februarie 2018

Unul dintre cei mai prestigioși furnizori de tehnologie pentru industria de procesare a laptelui și pentru industria românească a băuturilor, în general, Comagrimpex B & B, partener al firmei Della Toffola Group din Italia, a devenit Patrener al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk, evenimentul central al anului 2018 care se va...

Celule de afumare pentru unități de procesare mici și medii
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 25 ianuarie 2018

Produsele din carne, afumate, sunt un deliciu pentru orice consumator dar și un motor de creștere al afacerii pentru procesatori. În această ediție, pentru exemplificare, am ca exemplificare câteva celule de afumare destinate procesatorilor mici și medii.   Celulă verticală de afumare Weston 30   Weston 30 este un...