Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Baroncini alaturi de Cris-Tim intr-un proiect de anvergura

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Grupul Cris-Tim a pus in functiune recent o noua sectie de transare, un proiect inovativ, ambitios si realizat intr-o perioada in care putine firme fac investitii noi. Capacitatea sectiei este de circa 30 de tone de carne de porc/schimb si 10 tone de carne de vita/schimb. Solutiile pentru traseul de linii aeriene, conveieri, descarcare carne din camioane si alimentare benzi de transare au fost realizate de Baroncini Est intr-o stransa colaborare cu echipa Cris-Tim.

Carcasele suspendate se descarca utilizand un brat hidraulic. Carligele goale sunt asezate in asteptare pe o linie aeriana gravitationala. Ope­ra­torul solicita carligele goale prin actionarea unei comenzi pneumatice.

Carcasele suspendate pe carlige sunt impinse spre zona de cantarire. Ultima parte de linie in apropiere de zona de cantarire are o usoara panta, astfel incat carcasele se apropie singure de conveierul din zona de cantarire. Din acest moment, se stabileste ordinea carcaselor respective in sistemul de trasabilitate si carcasele nu isi vor mai schimba numarul de ordine. Daca respectivele carcase sunt clasificate se citeste eticheta cu un cititor de cod bare.

Transportatorul de la cantarire incarca automat cate o carcasa pe sectorul de cantarire (nicio marca de cantar nu poate influenta acest proces – se poate alege orice marca de cantar).

Dupa inregistrarea greutatii, cantarul emite un semnal de liber la transportor. Dupa un timp (reglabil din tabloul de comanda), daca a obtinut semnalul “liber” de la cantar, transportorul transfera carcasa cantarita pe linia de culoar si in acelasi timp aduce o alta carcasa pe sectorul de cantarire.

Pe rola de la carlig se lipeste o memorie tip CIP. Softul preia datele de carcasa prin codul de bare de furnizor, memoreaza greutatea reala (controlea­za daca greutatea corespunde cu cea care apare in documentele de transport) si imbina datele cu res­pectivul carlig. Toate carcasele care sunt in celula sunt identificate prin carligul lor (numarul nominal al carligului).

Daca pozitionam senzori de citire la intrarea in fiecare celula, atunci stim cu exactitate ce carcase sunt in fiecare celula.

La iesirea din celula spre sala de transare, se pune acelasi sistem de cantarire automat. Softul controleaza automat scaderea in greutate, descarca stocurile din celule si alimenteaza zona de transare.

Sistemele DEMO de protectie din polimer pentru pereti si usi au fost furnizate de Baroncini.
Tel: 0040-213-356.859
www.baroncini.ro
office@baroncini.ro

Baroncini, succes garantat la Indagra 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Ca de fiecare dată, prezența companiei Baroncini la târgul indagra reprezintă un succes garantat, standulul fiind vizitat de numeroși oameni de afacerii cu interese în procesarea cărnii, atrași de ultimele noutăți.   La fel ca anul trecut sistemul de protecție al pardoselelor, singurul din lume care este oferit beneficiarilor...

Impactul tratamentului HP asupra componentelor din lapte
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 2 august 2018

Se cunoaște că tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui determină o calitate nutrițională mai scăzută a produsului final, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă au fost dezvoltate mai multe tehnologii non-termice de procesare, inclusiv presiunea hidrostatică...