Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Basarabia va importa alimente numai cu certificat sanitar-veterinar

Autor: Meat MIlkvineri, 11 iulie, 2014

(Agerpres) UE salută decizia recentă a Republicii Moldova de a accepta importurile însoțite de un certificat sanitar-veterinar bazat pe un șablon specificat în legislația UE. Pentru ca din  16 iunie Moldova recunoaste ca fiind valabile atât certificatul sanitar-veterinar care urmează modelul prevăzut în propria legislație cat si pe cel utilizat în UE. Acesta este un pas bun pentru usurarea comertului între ambii parteneri.

Această decizie vine în contextul unui proces cu scopul de a alinia cerințele din Republica Moldova cu legislația UE. Acordul de asociere semnat recent cu Republica Moldova va aduce o mai bună integrare a celor două piețe.

Comisia Europeană, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și autoritățile moldovene vor continua să coopereze pe probleme sanitare și fitosanitare. Cooperarea va avea drept scop găsirea de soluții practice și durabile la problemele nerezolvate, pentru a permite schimburile comerciale să crească în continuare. În 2013, exporturile totale ale UE în Republica Moldova la produsele agricole și alimentare s-au ridicat la aproximativ 230 de milioane €.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...