Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Președintele Băsescu: Nu voi aproba Ordonanțele privind Camerele Agricole

Autor: Ilie Stoianjoi, 22 august, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a spus miercuri, la Fundulea, că, atunci când actele normative privind camerele agricole vor ajunge la el, le va retrimite Parlamentului, adăugând că a fost „distorsionat” scopul iniţial al înfiinţării acestora.

„Înfiinţarea camerelor agricole private este singura soluţie de consolidare a activităţii producătorilor agricoli, a fermierilor, la nivelul judeţelor. Din păcate, legea a fost amânată la intrarea în vigoare cu şase luni, anul trecut, iar anul acesta, cu o nouă ordonanţă de urgenţă, practic, legea a fost desfigurată şi a recreat condiţiile de politizare a camerelor agricole.

Cred că acest lucru trebuie rezolvat. În orice caz, când vor ajunge la mine ordonanţele de urgenţă, le voi retrimite înapoi în Parlament, pentru că s-a distorsionat scopul înfiinţării camerelor agricole. S-a vrut prin legea emisă să se dea agricultorilor posibilitatea de a-şi asigura consultanţa şi de a se consolida în cooperarea lor la nivelul fiecărui judeţ şi la nivel naţional, iar acum s-a ajuns la prefectul care organizează adunările de constituire”, a declarat Traian Băsescu la „Ziua Cercetării Procera”, un eveniment pe teme agricole desfăşurat la Fundulea, judeţul Călăraşi.(Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...