Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Belarus urmeaza rusia si stopeaza si ea importurile de porcine si cornute din ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit GlobalMeatNews, Comisia Europeana a facut apel reprezentantilor din Belarus sa inlature restrictia pentru animalele (porcine si cornute) exportate din UE, din cauza virusului Schmallenberg.

Frederic Vincent, purtatorul de cuvant pe probleme de sanatate de la Brussel, a declarat ca miscarea a fost disproportionata, deoarece nu sunt dovezi ca virusul ar fi afectat si porcinele si ca aceasta restrictie a fost impusa dupa ce Rusia a impus aceeasi restrictie. Cele doua tari sunt membre ale Uniunii Vamale si drept urmare fiecare dintre tarile membre trebuie sa urmeze actiunile celeilalte tarii in orice problema.

Vincent a spus ca Belarus nu a luat in considerare sfaturile Organizatiei Mondiale pentru Sanatate Animala privind implementarea restrictiei. El a declarat ca reprezentantii celor doua tari au actionat fara a lua in calcul riscurile contaminarii. Masurile lor nu corespund cu situatia reala, spune el. In particular, restrictia privind importurile de porcine nu poate fi justificata, a mai afirmat el.

Cursul Auditul intern si Auditul furnizorului din perspectiva IFS
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 februarie 2018

Inaq Consulting-IFS Training Center organizează un nou curs: ”Auditul intern si Auditul furnizorului din perspectiva IFS”. vezi toate detaliile despre curs   Program și localizări:   București 27-28.02.2018 Inscrie-te acum! Sibiu 01-02.03.2018 Timișoara 01-02.03.2018 Brașov  06-07.03.2018 Suceava...

MADR: Modificări ale legislației schemelor de plăți în agricultură
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 februarie 2018

(Comunicat) Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care transpune prevederile Regulamentului (UE) 2017/2393, ce a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 și totodată aduce unele clarificări prevederilor existente. Modificările si clarificările aduse au implicații asupra cererilor unice de plată aferente anului 2018, care se depun...