Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Belgia a interzis sacrificările halal și kosher în Flandra

Autor: Nora Marinmarți, 8 ianuarie, 2019

Parlamentul Belgiei a lansat o campanie publică pentru a informa companiile despre noi metode de sacrificare a animalelor, după interzicerea metodelor halal și kosher, în regiunea Flandra.

 

Continuând în luna ianuarie, campania va implica publicarea de anunțuri în mai multe publicații belgiene, precum și intensificarea inițiativelor în social media, destinate atragerii celor interesați spre a se informa de pe site-ul Serviciului pentru Bunăstarea animalelor, prin intermediul unui banner animat. Site-ul oferă informații întreprinderilor, cu privire la noua legislație privind sacrificarea animalelor fără asomare.

 

Potrivit ministrului flamand al Zootehniei, Ben Weyts, oile, rumegătoarele mici și păsările de curte vor putea fi sacrificate numai în conformitate cu metoda electro-narcozelor reversibile, o tehnică în care animalul devine insensibil la durere, iar vițeii și bovinele vor putea fi sacrificate, dar numai anestezie, o metodă aplicată imediat după tăiere.

 

Weyts crede că, prin această decizie, Belgia a preluat conducerea la nivel internațional, în ceea ce privește bunăstarea animalelor.

 

„Vrem ca toată lumea să știe ce schimbăm și de ce facem asta. O societate civilizată, cum este Flandra, are datoria de a evita în mod eficient suferința animalelor”, a spus Weyts. „Am făcut numeroși pași în acest domeniu în ultimii ani. Acest pas înainte poate fi pe bună dreptate descris ca fiind istoric”.

 

Miscarea face parte din eforturile lui Weyts de a interzice sacrificarea halal si kosher in întreaga Belgie, notează Global Meat News.

Scandalul cărnii de cal revine în Irlanda
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 12 iunie 2019

Șapte companii din Irlanda sunt cercetate în cadrul unei anchete efectuată de Garda  Biroului Național de Investigare Penală din Irlanda, în cauză fiind contaminarea lanțului de aprovizionare a cărnii de cal.   Cele șapte investigații au inclus ferme, locuințe particulare și spații comerciale, situate în disctrictele...

Danone vinde angajaților 800.000 de acțiuni în valoare de 56,65 euro fiecare
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 5 iunie 2019

Potrivit unui anunț al board-ului Danone, angajații din China continentală și Hong Kong, Indonezia, Mexic, Singapore, Polonia, Spania, Țările de Jos și Regatul Unit sunt eligibili pentru a putea achiziționa acțiuni ale companiei.   Astfel, începând cu data de 7 iunie 2019, angajații Danone din opt țări vor avea...