Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Belgia a interzis sacrificările halal și kosher în Flandra

Autor: Nora Marinmarți, 8 ianuarie, 2019

Parlamentul Belgiei a lansat o campanie publică pentru a informa companiile despre noi metode de sacrificare a animalelor, după interzicerea metodelor halal și kosher, în regiunea Flandra.

 

Continuând în luna ianuarie, campania va implica publicarea de anunțuri în mai multe publicații belgiene, precum și intensificarea inițiativelor în social media, destinate atragerii celor interesați spre a se informa de pe site-ul Serviciului pentru Bunăstarea animalelor, prin intermediul unui banner animat. Site-ul oferă informații întreprinderilor, cu privire la noua legislație privind sacrificarea animalelor fără asomare.

 

Potrivit ministrului flamand al Zootehniei, Ben Weyts, oile, rumegătoarele mici și păsările de curte vor putea fi sacrificate numai în conformitate cu metoda electro-narcozelor reversibile, o tehnică în care animalul devine insensibil la durere, iar vițeii și bovinele vor putea fi sacrificate, dar numai anestezie, o metodă aplicată imediat după tăiere.

 

Weyts crede că, prin această decizie, Belgia a preluat conducerea la nivel internațional, în ceea ce privește bunăstarea animalelor.

 

„Vrem ca toată lumea să știe ce schimbăm și de ce facem asta. O societate civilizată, cum este Flandra, are datoria de a evita în mod eficient suferința animalelor”, a spus Weyts. „Am făcut numeroși pași în acest domeniu în ultimii ani. Acest pas înainte poate fi pe bună dreptate descris ca fiind istoric”.

 

Miscarea face parte din eforturile lui Weyts de a interzice sacrificarea halal si kosher in întreaga Belgie, notează Global Meat News.

UE modernizează legislația protecției consumatorilor și a practicilor neloiale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele...

UE va încheia un acord împotriva pescuitului nereglementat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) În curând, UE va deveni parte la un acord internațional de prevenire a pescuitului nereglementat în marea liberă din zona centrală a Oceanului Arctic.   În acest sens, Consiliul a adoptat o decizie privind încheierea acestui acord, care a fost semnat la 3 octombrie 2018 de cele cinci state de coastă de la...