Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Belgia a interzis sacrificările halal și kosher în Flandra

Autor: Nora Marinmarți, 8 ianuarie, 2019

Parlamentul Belgiei a lansat o campanie publică pentru a informa companiile despre noi metode de sacrificare a animalelor, după interzicerea metodelor halal și kosher, în regiunea Flandra.

 

Continuând în luna ianuarie, campania va implica publicarea de anunțuri în mai multe publicații belgiene, precum și intensificarea inițiativelor în social media, destinate atragerii celor interesați spre a se informa de pe site-ul Serviciului pentru Bunăstarea animalelor, prin intermediul unui banner animat. Site-ul oferă informații întreprinderilor, cu privire la noua legislație privind sacrificarea animalelor fără asomare.

 

Potrivit ministrului flamand al Zootehniei, Ben Weyts, oile, rumegătoarele mici și păsările de curte vor putea fi sacrificate numai în conformitate cu metoda electro-narcozelor reversibile, o tehnică în care animalul devine insensibil la durere, iar vițeii și bovinele vor putea fi sacrificate, dar numai anestezie, o metodă aplicată imediat după tăiere.

 

Weyts crede că, prin această decizie, Belgia a preluat conducerea la nivel internațional, în ceea ce privește bunăstarea animalelor.

 

„Vrem ca toată lumea să știe ce schimbăm și de ce facem asta. O societate civilizată, cum este Flandra, are datoria de a evita în mod eficient suferința animalelor”, a spus Weyts. „Am făcut numeroși pași în acest domeniu în ultimii ani. Acest pas înainte poate fi pe bună dreptate descris ca fiind istoric”.

 

Miscarea face parte din eforturile lui Weyts de a interzice sacrificarea halal si kosher in întreaga Belgie, notează Global Meat News.

Mesajul doamnei Corina Crețu, premergător preluării Președinției Consiliului UE de către România
Autor: meatmilk  /   joi, 6 decembrie 2018

(Comunicat) Ca Membru al Colegiului Comisarilor și Comisar European pentru politică regională nominalizat de România, a fost o onoare și o plăcere să particip astăzi la reuniunea comună a Colegiului Comisarilor cu Guvernul României, un moment premergător preluării Președinției Consiliului UE de către România. A fost un moment...

China își deschide larg porțile pentru carnea de porc din Spania
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 6 decembrie 2018

Industria cărnii spaniole a salutat acordul dintre Spania și China pentru care permite exportul de produse iberice din carne de porc.   Acordul, semnat la începutul acestei săptămâni de către președintele chinez Xi Jinping și prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez, deschide piața chineză a cărnii proaspete și cârnați din...