Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Belgia confirmă două cazuri de PPA la mistreți

Autor: Mircea Demetervineri, 14 septembrie, 2018

Potrivit guvernului de la Bruxelles, Belgia a confirmat două cazuri de febră porcină africană la populația lor de mistreți sălbatici. Este prima apariție a bolii virale în Europa de Vest, de când virusul s-a instalat în Georgia și Armenia în 2007.

 

Agenția federală belgiană pentru siguranța lanțului alimentar (FASFC) a confirmat ASF la doi mistreți în apropierea satului belgian Étalle, în provincia sudică Luxemburg. Satul este situat într-un loc în care se întâlnesc multe frontiere, dar unde se află puține ferme de porci. Se află la aproximativ 20 km de granița cu Franța și la 20 km de granița cu țara Luxemburg. Granița germană este la 65 km.

 

Infecția a fost descoperită prin inspeții regulate. Autoritățile belgiene iau măsuri pentru a preveni răspândirea virusului. Aceste măsuri includ vânătoarea în zona unde a fost detectată infecția.

 

Nu este clar până în prezent cum a ajuns virusul în sudul Belgiei. Cea mai apropiată locație cunoscută pentru existența virusului în rândul mistreților este în jurul Zlinului din estul Republicii Cehe, dar aceasta este la aproximativ 1000 km spre est. Până în prezent, nicio fermă de porci nu a fost infectată. Belgia a avut anterior PPA, dar a eradicat boala virală în 1985.

 

Ministrul belgian al Agriculturii, Carola Schouten, a declarat: „Aceasta este o situație serioasă pentru Belgia. Pentru a feri Belgia și Olanda, vom monitoriza continuu situația și vom analiza dacă toate măsurile de precauție luate sunt suficiente. Camioanele care transportă porcii din țările în care se găsește PPA în ferme, vor trebui curățate suplimentar la frontieră. În plus, monitorizăm intens populația de mistreți din Olanda”.

IDF World Dairy Summit 2018 va avea loc în Coreea de Sud
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 29 august 2018

Experții globali în tehnologii inteligente de fermă își vor împărtăși experiența la Summitul Mondial al laptelui, care în acest an se va desfășura la Daejeon, Coreea de Sud, în perioada 15-19 octombrie.   În centrul dezbaterilor va sta aplicarea tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC), transformarea fermelor de...

Eurostat: În Luxemburg este cea mai scumpă carne din UE
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 29 august 2018

Potrivit analizelor Eurostat, care a făcut media prețurilor la principalele categorii de carne și produse din carne (vită, porc, pasăre), Luxemburgul este țara cu cele mai mari prețuri la carne din UE. Conform datelor, în 2017, Luxemburgul a avut prețuri pentru carne mai mari cu peste 41%, decât media UE.   Austria se...