Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Belgia confirmă două cazuri de PPA la mistreți

Autor: Mircea Demetervineri, 14 septembrie, 2018

Potrivit guvernului de la Bruxelles, Belgia a confirmat două cazuri de febră porcină africană la populația lor de mistreți sălbatici. Este prima apariție a bolii virale în Europa de Vest, de când virusul s-a instalat în Georgia și Armenia în 2007.

 

Agenția federală belgiană pentru siguranța lanțului alimentar (FASFC) a confirmat ASF la doi mistreți în apropierea satului belgian Étalle, în provincia sudică Luxemburg. Satul este situat într-un loc în care se întâlnesc multe frontiere, dar unde se află puține ferme de porci. Se află la aproximativ 20 km de granița cu Franța și la 20 km de granița cu țara Luxemburg. Granița germană este la 65 km.

 

Infecția a fost descoperită prin inspeții regulate. Autoritățile belgiene iau măsuri pentru a preveni răspândirea virusului. Aceste măsuri includ vânătoarea în zona unde a fost detectată infecția.

 

Nu este clar până în prezent cum a ajuns virusul în sudul Belgiei. Cea mai apropiată locație cunoscută pentru existența virusului în rândul mistreților este în jurul Zlinului din estul Republicii Cehe, dar aceasta este la aproximativ 1000 km spre est. Până în prezent, nicio fermă de porci nu a fost infectată. Belgia a avut anterior PPA, dar a eradicat boala virală în 1985.

 

Ministrul belgian al Agriculturii, Carola Schouten, a declarat: „Aceasta este o situație serioasă pentru Belgia. Pentru a feri Belgia și Olanda, vom monitoriza continuu situația și vom analiza dacă toate măsurile de precauție luate sunt suficiente. Camioanele care transportă porcii din țările în care se găsește PPA în ferme, vor trebui curățate suplimentar la frontieră. În plus, monitorizăm intens populația de mistreți din Olanda”.

Inovații suprinzătoare în Industria lactatelor, expuse la SIAL Paris 2019
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 31 octombrie 2018

Având opt hale dedicate industriei alimentare, de la ambalaje, la produse din întreaga lume, târgul internațional SIAL de la Paris, care s-a încehiat recent, a adus în fața vizitatorilor o mulțime de inovații în industria produselor lactate.   Printre evidențiatele presei internaționale de specialitate, s-au nunărat:...

Rabobank: Olanda își va reduce producția de carne de porc cu peste 75 %
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 24 octombrie 2018

Sectorul fermelor de porci din Olanda este pe cale să se schimbe profund, conform Rabobank, care a publicat la începutul acestei săptămâni un raport care aruncă o privire asupra viitorului. Mai mult decât atât, majoritatea fermelor de acest gen se vor închide în următorii câțiva ani.   În prezent, Olanda deține...