Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Belgia confirmă două cazuri de PPA la mistreți

Autor: Mircea Demetervineri, 14 septembrie, 2018

Potrivit guvernului de la Bruxelles, Belgia a confirmat două cazuri de febră porcină africană la populația lor de mistreți sălbatici. Este prima apariție a bolii virale în Europa de Vest, de când virusul s-a instalat în Georgia și Armenia în 2007.

 

Agenția federală belgiană pentru siguranța lanțului alimentar (FASFC) a confirmat ASF la doi mistreți în apropierea satului belgian Étalle, în provincia sudică Luxemburg. Satul este situat într-un loc în care se întâlnesc multe frontiere, dar unde se află puține ferme de porci. Se află la aproximativ 20 km de granița cu Franța și la 20 km de granița cu țara Luxemburg. Granița germană este la 65 km.

 

Infecția a fost descoperită prin inspeții regulate. Autoritățile belgiene iau măsuri pentru a preveni răspândirea virusului. Aceste măsuri includ vânătoarea în zona unde a fost detectată infecția.

 

Nu este clar până în prezent cum a ajuns virusul în sudul Belgiei. Cea mai apropiată locație cunoscută pentru existența virusului în rândul mistreților este în jurul Zlinului din estul Republicii Cehe, dar aceasta este la aproximativ 1000 km spre est. Până în prezent, nicio fermă de porci nu a fost infectată. Belgia a avut anterior PPA, dar a eradicat boala virală în 1985.

 

Ministrul belgian al Agriculturii, Carola Schouten, a declarat: „Aceasta este o situație serioasă pentru Belgia. Pentru a feri Belgia și Olanda, vom monitoriza continuu situația și vom analiza dacă toate măsurile de precauție luate sunt suficiente. Camioanele care transportă porcii din țările în care se găsește PPA în ferme, vor trebui curățate suplimentar la frontieră. În plus, monitorizăm intens populația de mistreți din Olanda”.

Belgia a interzis sacrificările halal și kosher în Flandra
Autor: Nora Marin  /   marți, 8 ianuarie 2019

Parlamentul Belgiei a lansat o campanie publică pentru a informa companiile despre noi metode de sacrificare a animalelor, după interzicerea metodelor halal și kosher, în regiunea Flandra.   Continuând în luna ianuarie, campania va implica publicarea de anunțuri în mai multe publicații belgiene, precum și intensificarea...

Lidl UK anunță un parteneriat cu Müller
Autor: Mircea Demeter  /   marți, 8 ianuarie 2019

Lidl UK a anunțat că a lansat un parteneriat pentru lactate Grassroots, împreună cu Müller Milk & Ingredients, gest care marchează cea mai recentă dezvoltare a activității, pentru a asigura un lanț de aprovizionare durabilă pentru produse lactate.   Parteneriatul urmează angajamentul lui Lidl de anul trecut, de a oferi...