Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Belgia confirmă două cazuri de PPA la mistreți

Autor: Mircea Demetervineri, 14 septembrie, 2018

Potrivit guvernului de la Bruxelles, Belgia a confirmat două cazuri de febră porcină africană la populația lor de mistreți sălbatici. Este prima apariție a bolii virale în Europa de Vest, de când virusul s-a instalat în Georgia și Armenia în 2007.

 

Agenția federală belgiană pentru siguranța lanțului alimentar (FASFC) a confirmat ASF la doi mistreți în apropierea satului belgian Étalle, în provincia sudică Luxemburg. Satul este situat într-un loc în care se întâlnesc multe frontiere, dar unde se află puține ferme de porci. Se află la aproximativ 20 km de granița cu Franța și la 20 km de granița cu țara Luxemburg. Granița germană este la 65 km.

 

Infecția a fost descoperită prin inspeții regulate. Autoritățile belgiene iau măsuri pentru a preveni răspândirea virusului. Aceste măsuri includ vânătoarea în zona unde a fost detectată infecția.

 

Nu este clar până în prezent cum a ajuns virusul în sudul Belgiei. Cea mai apropiată locație cunoscută pentru existența virusului în rândul mistreților este în jurul Zlinului din estul Republicii Cehe, dar aceasta este la aproximativ 1000 km spre est. Până în prezent, nicio fermă de porci nu a fost infectată. Belgia a avut anterior PPA, dar a eradicat boala virală în 1985.

 

Ministrul belgian al Agriculturii, Carola Schouten, a declarat: „Aceasta este o situație serioasă pentru Belgia. Pentru a feri Belgia și Olanda, vom monitoriza continuu situația și vom analiza dacă toate măsurile de precauție luate sunt suficiente. Camioanele care transportă porcii din țările în care se găsește PPA în ferme, vor trebui curățate suplimentar la frontieră. În plus, monitorizăm intens populația de mistreți din Olanda”.

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 4 aprilie 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul "Factory of the Future", de la Hannover Messe 2019.   Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală...

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 aprilie 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.   În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în...