Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Belgia dorește să sporescă exporturile de carne de porc

Autor: Meat MIlkmarți, 29 octombrie, 2013

Volumul de carne de porc proaspătă și congelată exportate în prima jumătate a anului 2013 în Belgia a fost mai mare cu șase procente decât în aceeași perioadă a anului trecut, informează The Meat Site.

Aproximativ 60% din carnea de porc belgiană este exportată, potrivit Asociației Germane din Industria Cărnii (VDF) .

Pentru perioada ianuarie- iunie 2013, volumul total exportat a fost de aproximativ 353.000 de tone, ceea ce înseamnă cu 21.000 de tone mai mult decât în perioada corespunzătoare din anul precedent .

Valoarea totală a acestor exporturi pentru acea perioada a fost de aproximativ 680 de milioane € , șapte la sută mai mult decât în primele șase luni ale anului 2012 .

Cea mai mare parte a volumului de carne de porc a fost destinat pentru alte țări din UE , cu 40 la sută în Germania (o creștere de 3,3 la sută față de anul precedent ). A doua piață este Polonia , care a importat cu 24 la sută mai multă carne de porc decât Germania în ianuarie-iunie 2012, iar Olanda a importat 27 la suta mai mult de la vecinul său decât anul trecut . Volumele exportate în Italia și Marea Britanie au fost aproape neschimbate .

Cu un volum de 30.700 de tone , Belgia a importat 17 la sută mai puțină carne de porc în prima jumătate a anului 2013 față de anul precedent drept urmare creșterea în producția internă de carne de porc a fost toată exportată (ER).

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...