Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bento Grânar, soluția ideală pentru succesul campaniei agricole de toamnă!

Autor: meatmilkluni, 27 august, 2018

 (Comunicat) Bento, companie specializată în soluții dedicate agricultorilor, vine în sprijinul deținătorilor de silozuri, cu aplicația Bento Grânar.

 

Dezvoltată împreună cu Silloz Carani, cel mai mare hub logistic pentru produse agricole din vestul României, Grânar oferă date în timp real, cu privire la calitatea, cantitatea și proveniența cerealelor depozitate. In plus, soluția oferă și informații cu privire la contractele încheiate și facturile emise pe parcursul tranzitului acestora în cadrul silozurilor.

 

În prezent, capacitatea de depozitare a cerealelor din România a cunoscut o creștere de 34% în ultimii 5 ani, atingând, pragul de 23,3 milioane tone anual. De asemenea, s-a putut observa și o creștere a investițiilor în spațiile de depozitare, aceasta fiind generată de nevoile existente în piață,veniteatât din partea producătorilor de cereale cât și din partea traderilor. Necesitatea aplicațiilor software de gestiune a spațiilor de depozitare, a apărut ca o consecință firească a volumului mare de cereale tranzacționate în cadrul silozurilor pe parcursul campaniilor agricole, dar și datorită legislației în vigoare.

 

Bento Grânar este o soluție software completă, modernă, ușor de implementat, care urmărește și înregistrează toate procesele specifice depozitării cerealelor în silozuri (recepție, laborator, gradare, târâre, uscare, gazare, aerare, depozitare și livrare). Integrarea acestei soluții cu granomate și granolyzere, permite automatizarea întregului proces de gradare a cerealelor în funcție de proprietățile acestora, soluția venind preconfigurată cu o listă de articole (Grâu, Porumb, Orz Furajer, Orz malț, Triticale, Sorg, Soia, Rapiță, Mazare galbenă, Floarea soarelui, Grâu durum) care facilitează acest lucru.

 

În funcție de tipul silozului și de amplasarea acestuia, fie lângă noduri rutiere sau feroviare, Bento Grânar poate fi integrat ușor cu cântare specifice, pentru a permite o mai bună viteză de înregistrare și emitere a tichetului de cântar, precum și o introducere rapidă a proprietății articolelor în laborator.

 

Prin intermediul acestei aplicații, deținătorii de silozuri pot urmări acum cu ușurință, toate documentele legale necesare, de la crearea Actului Justificativ de Gestiune și până la facturarea automată a operațiunilor specifice de depozitare. În același timp,traderii pot vizualiza în timp real o situație a stocurilor depozitate: calitatea cerealelor, gradul de umiditate, cantitățile intrate dar și cele ieșite.

 

“Atunci când am dezvoltat Bento Grânar am avut în vedere toateprovocările cu care deținătorii de silozuri se confruntă pe parcursul tranzitului cerealelor în cadrul acestora. După o analiză complexă a întregului parcurs al cerealelor, de la intrarea acestora în siloz și până la ieșire, am reușit să dezvoltăm o aplicație completă, cu o interfață ușor de utilizat. Prin  Bento Grânar, cei de la Siloz Carani au reușit să aibă acces în timp real la datele referitoare la cereale și să transmită clienților săi date precise cu privire la stocurile pe care le au depozitate în cadrul silozului.” – Dan Giușcă, Software Arhitect Bento.

 

Pentru mai multe informații cu privire la avantajele și funcționalitățile aplicației Bento Grânar, vă invităm să accesați https://www.bento.ro/bento-granar/.

 

Despre Bento


Bento este unul dintre cei mai reputați furnizori de soluții software personalizate șis ervicii de infrastructură IT. Cu 11 ani de experiență și un portofoliu de clienți printre care Siloz Carani, British American Tobacco, McCann, HP Enterprise, CEZ, Apa Nova, Electrica, Enel, eOn, Agricover, Alka sau Boromir, compania joacă un rol cheie în transformarea digitală a organizațiilor de orice dimensiune. Bento are operațiuni în România, Statele Unite și Austria. Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați
www.bento.ro.

GEA a realizat primul sistem din lume pentru detecția mastitei în timp real
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 8 octombrie 2018

Potrivit oficialilor GEA, citați de Dairy Global, compania susține că a dezvoltat primul sistem din lume pentru detectarea precoce a mastitei în timp real.   Compania declară că echipamentul DairyMilk M6850 utilizează o metodă robustă, pur fizică, brevetată, care funcționează pe principiul EPT (măsurând pragul de...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...