Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Bento Grânar, soluția ideală pentru succesul campaniei agricole de toamnă!

Autor: meatmilkluni, 27 august, 2018

 (Comunicat) Bento, companie specializată în soluții dedicate agricultorilor, vine în sprijinul deținătorilor de silozuri, cu aplicația Bento Grânar.

 

Dezvoltată împreună cu Silloz Carani, cel mai mare hub logistic pentru produse agricole din vestul României, Grânar oferă date în timp real, cu privire la calitatea, cantitatea și proveniența cerealelor depozitate. In plus, soluția oferă și informații cu privire la contractele încheiate și facturile emise pe parcursul tranzitului acestora în cadrul silozurilor.

 

În prezent, capacitatea de depozitare a cerealelor din România a cunoscut o creștere de 34% în ultimii 5 ani, atingând, pragul de 23,3 milioane tone anual. De asemenea, s-a putut observa și o creștere a investițiilor în spațiile de depozitare, aceasta fiind generată de nevoile existente în piață,veniteatât din partea producătorilor de cereale cât și din partea traderilor. Necesitatea aplicațiilor software de gestiune a spațiilor de depozitare, a apărut ca o consecință firească a volumului mare de cereale tranzacționate în cadrul silozurilor pe parcursul campaniilor agricole, dar și datorită legislației în vigoare.

 

Bento Grânar este o soluție software completă, modernă, ușor de implementat, care urmărește și înregistrează toate procesele specifice depozitării cerealelor în silozuri (recepție, laborator, gradare, târâre, uscare, gazare, aerare, depozitare și livrare). Integrarea acestei soluții cu granomate și granolyzere, permite automatizarea întregului proces de gradare a cerealelor în funcție de proprietățile acestora, soluția venind preconfigurată cu o listă de articole (Grâu, Porumb, Orz Furajer, Orz malț, Triticale, Sorg, Soia, Rapiță, Mazare galbenă, Floarea soarelui, Grâu durum) care facilitează acest lucru.

 

În funcție de tipul silozului și de amplasarea acestuia, fie lângă noduri rutiere sau feroviare, Bento Grânar poate fi integrat ușor cu cântare specifice, pentru a permite o mai bună viteză de înregistrare și emitere a tichetului de cântar, precum și o introducere rapidă a proprietății articolelor în laborator.

 

Prin intermediul acestei aplicații, deținătorii de silozuri pot urmări acum cu ușurință, toate documentele legale necesare, de la crearea Actului Justificativ de Gestiune și până la facturarea automată a operațiunilor specifice de depozitare. În același timp,traderii pot vizualiza în timp real o situație a stocurilor depozitate: calitatea cerealelor, gradul de umiditate, cantitățile intrate dar și cele ieșite.

 

“Atunci când am dezvoltat Bento Grânar am avut în vedere toateprovocările cu care deținătorii de silozuri se confruntă pe parcursul tranzitului cerealelor în cadrul acestora. După o analiză complexă a întregului parcurs al cerealelor, de la intrarea acestora în siloz și până la ieșire, am reușit să dezvoltăm o aplicație completă, cu o interfață ușor de utilizat. Prin  Bento Grânar, cei de la Siloz Carani au reușit să aibă acces în timp real la datele referitoare la cereale și să transmită clienților săi date precise cu privire la stocurile pe care le au depozitate în cadrul silozului.” – Dan Giușcă, Software Arhitect Bento.

 

Pentru mai multe informații cu privire la avantajele și funcționalitățile aplicației Bento Grânar, vă invităm să accesați https://www.bento.ro/bento-granar/.

 

Despre Bento


Bento este unul dintre cei mai reputați furnizori de soluții software personalizate șis ervicii de infrastructură IT. Cu 11 ani de experiență și un portofoliu de clienți printre care Siloz Carani, British American Tobacco, McCann, HP Enterprise, CEZ, Apa Nova, Electrica, Enel, eOn, Agricover, Alka sau Boromir, compania joacă un rol cheie în transformarea digitală a organizațiilor de orice dimensiune. Bento are operațiuni în România, Statele Unite și Austria. Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați
www.bento.ro.

Transparența prețurilor pentru utilajele agricole
Autor: meatmilk  /   joi, 16 mai 2019

(Comunicat) În agroindustrie, ca și în alte domenii conexe, echilibrul dintre venituri și cheltuieli poate fi unul strâns, de aceea orice economie este binevenită. TRADUS, platformă globală dedicată autovehiculelor comerciale și echipamentelor noi și rulate, parte din OLX Group, revoluționează modul de tranzacționare din această...

Recunoașterea facială și monitorizarea bunăstării porcilor de fermă
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 15 aprilie 2019

Cercetătorii de la Colegiul Rural din Scoția (SRUC) dezvoltă tehnologii de recunoaștere a feței care pot ajuta fermierii să evalueze bunăstarea emoțională și fizică a porcilor.   Pana in prezent, studiile au demonstrat 97% precizie in identificarea individuală a porcilor, folosind doar fata, afirma cercetatorul principal in...