Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bielorusia a pierdut o cincime din efectivele de porci

Autor: Meat MIlkjoi, 6 martie, 2014

Numarul porcilor la toate categoriile de ferme din Belarus a fost de 3,3 milioane de capete la 1 ianuarie 2014, cu 22,2% mai mic decat cel inregistrat la sfarsitul anului trecut, arata un raport publicat de Comitetul National de Statistica din tara. Conform unor estimari independente, pierderile suferite de industria cresterii porcinelor din Belarus a suferit pierderi de pana la 100 milioane de dolari americani.

Autoritatile tarii au confirmat oficial doar cinci focare de pesta porcina africana, primul dintre ei fiind descoperit pe 30 aprilie 2013. Mai multi experti sustin insa ca primul focar a fost depistat inca din ianuarie 2013, sau poate chiar mai devreme – conform unor voci, Belarus a ascuns si tainuieste in continuare descoperirea mai multor focare ale bolii.

Faptul tainuirii focarelor a fost confirmat de Serghei Iushin, seful Uniunii Producatorilor de Carne din Rusia, si mai multi reprezentanti a organizatiei – conform Uniunii, numarul focarelor de pesta porcina africana descoperite in Belarus ar putea fi chiar de 15. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...