Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bilanț Smithfield: Investiții totale de peste 450 de milioane de euro

Autor: Meat MIlkjoi, 4 septembrie, 2014

Smithfield România a investit, până prezent, 600 de milioane de dolari, pe piaţa noastră, după cum ne-a spus Andrada Calancea, manager relaţii publice în cadrul companiei. Din această sumă, peste 500 milioane dolari au fost investiţi în divizia de ferme şi mai mult de 100 milioane dolari în divizia de procesare.

Potrivit doamnei Calancea, aportul companiei la bugetele locale se ridică la 2,1 milioane de dolari, anual. Aflându-se în topul industriei creşterii porcilor şi a cărnii de porc, Smithfield şi-a optimizat capacitatea de producţie în unităţile de creştere suine, încurajând fermierii din zonă pentru încheierea de parteneriate, în vederea sprijinirii dezvoltării acestui sector de activitate.

Smithfield Ferme gestionează 50 de ferme de creştere a porcinelor în judeţele Timiş şi Arad, construite în mare parte în regim green-field, proprii sau în parteneriat cu fermierii locali. Fermele Smithfield produc în total aproximativ 1 milion de porci comerciali pe an, fiind înregistrate creşteri de peste 10%, de la un an la altul.

Compania deţine şi un abator, cu o capacitate de abatorizare de 600 de capete/oră, producând aproximativ 30% din carcasele clasificate în România. Societatea are, de asemenea, două fabrici de nutreţuri combinate, cu o capacitate totală de stocare de până la 110.000 de tone de cereale şi o producţie de 15.000 de tone de furaj pe săptămână. (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...