Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Bilanţul provizoriu al activităţii Comandamentului Estival 2019

Autor: meatmilkluni, 8 iulie, 2019

(Comunicat) Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat în perioada 24.06.2019 – 30.06.2019, 203 unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

 

Controalele au vizat: 97 de restaurante, 4 pizzerii, 2 cantine, 13  unităţi tip fast – food, 4 braserii, 15 unităţi de tip bufet, 9 baruri, 1 snack – bar, 3 supermarket – uri, 39 de magazine alimentare, 10 laboratoare decofetărie/patiserie, 1 pensiune,  2 tonete de înghețată, 1 unitate produse congelate și 2 rulote. În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la:

 

-comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar;

-ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;

condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;

depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

 

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 5 restaurante, 2 unități tip fast – food, 4 unități tip bufet, 3 magazine alimentare,  au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 95.000 de lei.

 

În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 93 de kg de produse alimentareimproprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

 

Inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 supraveghează şi verifică  permanent unităţile aflate pe Litoralul românesc. Serviciul Comunicare și Logistică Documentară

Controale ANSVSA în domeniul cărnii de pasăre
Autor: meatmilk  /   vineri, 5 iulie 2019

(Comunicat) În perioada 3-21 iunie 2019, au fost efectuate la nivel național controale tematice pe întreg lanțul alimentar în domeniul producţiei cărnii de pasăre.   În cadrul acțiunii au fost controlate 340 de obiective (184 exploatații comerciale de pui de carne, 8 exploatații comerciale de curcani la îngrășat, 48...

Vânzările on-line de animale, produse veterinare și alimentare au nevoie de reglementări speciale
Autor: Nora Marin  /   joi, 4 iulie 2019

Pornindu-se de la constatarea că în prezent se dezvoltă o cotă crescândă a comerțului pe internet cu produse alimentare, hrană pentru animale, medicamente veterinare, animale vii etc. conducerea ANSVSA a demarat în prima jumătate a acestui an o inițiativă deosebit de interesantă dar și deosebit de importantă, care vizează controlul...