Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Bilanţul provizoriu al activităţii Comandamentului Estival 2019

Autor: meatmilkluni, 8 iulie, 2019

(Comunicat) Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat în perioada 24.06.2019 – 30.06.2019, 203 unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

 

Controalele au vizat: 97 de restaurante, 4 pizzerii, 2 cantine, 13  unităţi tip fast – food, 4 braserii, 15 unităţi de tip bufet, 9 baruri, 1 snack – bar, 3 supermarket – uri, 39 de magazine alimentare, 10 laboratoare decofetărie/patiserie, 1 pensiune,  2 tonete de înghețată, 1 unitate produse congelate și 2 rulote. În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la:

 

-comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar;

-ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;

condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;

depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

 

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 5 restaurante, 2 unități tip fast – food, 4 unități tip bufet, 3 magazine alimentare,  au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 95.000 de lei.

 

În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 93 de kg de produse alimentareimproprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

 

Inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 supraveghează şi verifică  permanent unităţile aflate pe Litoralul românesc. Serviciul Comunicare și Logistică Documentară

ANPC: Proiect de Ordin cu privire la campaniile promoționale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 septembrie 2019

(Comunicat ANPC) Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, prin Direcția Generală Control și  Supraveghere Piață și Armonizare Europeană,  a propus pentru consultare publică, la data de 29.08.2019, un Proiect de Ordin pentru informarea consumatorilor de către operatorii economici cu privire la continuarea...

Trei condiții esențiale pentru o bună funcționare a unităților CIP
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 30 august 2019

În aplicațiile cu standarde ridicate de igienă, cum ar fi producția alimentară, igiena este deosebit de importantă, iar unitățile CIP își au importanța lor. Toate conductele și tuburile trebuie spălate regulat cu agenți de curățare pentru a îndepărta bacteriile, reziduurile chimice și biologice și pentru a preveni răspândirea...