Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bio-România vrea “TVA Verde”, diferențiat

Autor: Meat MIlkmarți, 22 aprilie, 2014

(Agerpres) Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică – Bio-România propune autorităților implementarea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) denumită sugestiv “verde” pentru produsele agroalimentare românești, prin care se dorește ca nivelul cotei să fie direct proporțional cu gradul de poluare asupra mediului.

„Dorim ca România să preia inițiativa implementării proiectului ‘TVA Verde’ în domeniul agriculturii și alimentației și să se constituie într-un model european de succes în acest domeniu. Vrem ca alimentele de bază certificate bio să aibă TVA zero, cele aflate în conversie TVA 3%, iar cele naturale, respectiv produsele care folosesc materie primă convențională, însă procesarea se face fără chimicale, să aibă o cotă de 9%, deși în România nu există o reglementare legislativă privind produsele naturale”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, președintele Asociației Bio-România, Marian Cioceanu.

Acesta a subliniat că susține introducerea unei cote de TVA de 5% la carne, în condițiile în care săptămâna trecută patronatele din industria cărnii au demarat o amplă campanie în acest sens, însă nu poate agrea o astfel de măsură și în cazul mezelurilor, care au un conținut ridicat de chimicale.

„Sunt de acord și susținem ca asociație reducerea TVA la carne la 5% și chiar zero, dacă este obținută în sistem ecologic, însă pentru mezeluri ne dorim introducerea unei taxe pe valoare adăugată direct proporțională cu conținutul de chimicale folosit pentru obținerea lor și chiar menținerea cotei de 24% dacă mezelurile continuă să fie obținute după rețetele actuale”, a precizat Cioceanu.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...