Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

BIOCOMP – noi posibilitati pentru dezinfectie si sterilizare

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Fiecare departament in care se desfasoara activitatile de productie si de ambalare a produselor din carne, si nu numai, contine, inevitabil, bacterii si alti agenti patogeni.

Unde se instaleaza acestia? Practic, peste tot: in aer, apa sau chiar pe suprafetele de lucru din abatoare, carmangerii, camere de depozitare, camere de transare a carnii, linii de productie, linii de imbuteliere si ambalare, cantine, bucatarii etc. In plus, se pot instala in locurile greu accesibile, locatiile mereu predispuse la intuneric si umezeala, locurile in care se utilizeaza baile de apa sau alte substante, locuri cu trafic intens de persoane, vestiare, cabine de dus pentru angajati.

Cel mai dificil de ferit de distrugerea bacteriala sunt alimentele din carne. Aceasta este o consecinta directa a continutului lor proteic care constituie sursa ideala de hrana pentru orice tip de microorganisme care intra in contact cu ele. Chiar si cele mai elaborate spatii de depozitare a carnii nu sunt capabile sa faca mai mult decat sa incetineasca dezvoltarea bacteriilor pana la un anumit punct, unde nu mai exista riscul infectarii si, implicit, al alterarii acestora.

Odata cu introducerea lampilor bactericide oferite de catre BIOCOMP in cadrul acestor spatii, prin radiatia ultravioleta, emisa de acestea, este invinsa actiunea negativa a bacteriilor, acestea pierzandu-si puterea inmultirii, suprafata iradiata devenind astfel dezinfectata. Montarea corecta a lampilor in aceste spatii va elimina formarea altor agenti patogeni sau problema „petelor fierbinti” de pe suprafata carnii.

Avantajele instalarii lampilor cu UV nu sunt limitate numai la spatiile industriale, ci sunt aplicabile si la nevoile pe scara mai redusa ale macelariilor, carmangeriilor etc. Astfel, avantajele folosirii lampilor bactericide sunt:
• realizarea unui microclimat lipsit de bacterii, virusi sau spori de mucegai;
• igiena si protectia mediului fara utilizarea produselor chimice;
• marirea termenului de valabilitate a produselor alimentare;
• eficacitate mare: dezinfectie 99,99% a microrganismelor;
• posibilitatea utilizarii in prezenta personalului uman, toate produsele avand un dispozitiv de orientare si concetrare a radiatiei UV;
• nu produc ozon sau alti compusi secundari, chimici sau fizici;
• durata mare de functionare (garantat pentru 9000 ore);
• intretinere usoara, consum mic de energie;
• usor de instalat si de utilizat.

ANSVSA: Retragere de piață a produsului “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Joi, Punctul Naţional de Contact RASFF România a fost notificat de către Punctul European de Contact RASFF asupra unei retrageri iniţiată de compania Mega Image pentru sortimentul de brânză “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”.   Retragerea produsului a fost inițiată în urma unei informări primite de la...

ANSVSA: Alte produse cu pestă porcină africană confiscate la vama Halmeu
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 aprilie 2018

(Comunicat ANSVSA)Institutul de Diagnostic și Sanătate Animală (IDSA), Laboratorul Național de Referință pentru pesta porcină africană (PPA) a finalizat testele de laborator realizate pe un alt produs, care făcea parte din lotul de alimente confiscate la vama Halmeu, în data de 26 martie.   De această dată, este vorba despre...

Biocomp – noi posibilitati pentru dezinfectie si sterilizare

Autor: Meat MIlkluni, 28 ianuarie, 2013

Ce inseamna si care sunt beneficiile acestei lumini pentru mediul in care ne desfasuram activitatile cotidiene?

Radiatia ultravioleta este o componenta invizibila a radiatiei solare situata, ca lungime de unda, intre infrarosii si radiatia X. Exista trei tipuri de lumina ultravioleta, care difera ca lungime de unda si au efecte diferite asupra organismelor vii: UV tip C – de la 100nm la 280nm, UV tip B – de la 280nm la 315nm si UV tip A – de la 315nm la 400nm.

Odata cu studiul organismelor microscopice si al bolilor provocate de acestea,
s-a observat si efectul distructiv al luminii asupra agentilor patogeni situati in aer, apa sau pe suprafetele de lucru. Acest efect al radiatiei ultraviolete este datorat tocmai radiatiilor de tip C si are aplicatii deosebit de importante in dezinfectie si sterilizare. Aceste radiatii – eliberate prin intermediul lampilor bactericide LBA – ajuta si la dezinfectia camerelor cu un volum mare de aer recirculat, depozitelor, carmangeriilor, camerelor de transare a carnii, camerelor frigorifice din cadrul supermarketurilor si nu numai. De asemenea, aceste radiatii emise de lampile bactericide LBA, montate pe liniile de ambalare a produselor alimentare, pot steriliza ambalajele (PET-uri, caserole, cutii etc) inainte de umplere. În felul acesta se poate realiza marirea termenului de valabilitate al produselor alimentare.

Biocomp - noi posibilitati pentru dezinfectie si sterilizare

Compania BIOCOMP are o experienta de peste 17 ani in producerea si furnizarea acestui tip de lampi bactericide LBA cu raze UVC pentru dezinfectia aerului, a apei si a suprafetelor din incaperile cu incarcatura microbiana mare.

De asemenea, Compania BIOCOMP ofera consultanta privind montarea lampilor LBA si modul optim de dezinfectie, conform necesitatilor beneficiarului precum si proiectare de modele cu dotari tehnice speciale pentru diferite activitati sau domenii de utilizare a lampilor LBA.

Pentru mai multe detalii, puteti accesa site-ul www.biocomp.ro sau puteti vizita sediul companiei situat in
Iasi, Str, Basota nr.4,
Nr. telefon/fax: 0232/213930, 0232/315433
E-mail: office@biocomp.ro

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...

ANSVSA: Retragere de piață a produsului “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Joi, Punctul Naţional de Contact RASFF România a fost notificat de către Punctul European de Contact RASFF asupra unei retrageri iniţiată de compania Mega Image pentru sortimentul de brânză “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”.   Retragerea produsului a fost inițiată în urma unei informări primite de la...

ANSVSA: Alte produse cu pestă porcină africană confiscate la vama Halmeu
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 aprilie 2018

(Comunicat ANSVSA)Institutul de Diagnostic și Sanătate Animală (IDSA), Laboratorul Național de Referință pentru pesta porcină africană (PPA) a finalizat testele de laborator realizate pe un alt produs, care făcea parte din lotul de alimente confiscate la vama Halmeu, în data de 26 martie.   De această dată, este vorba despre...