Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Bioeconomia și eficiența energetică în dezvoltarea agro-industriei României

Autor: meatmilkjoi, 6 iunie, 2019

Energynomics.ro și TMT PR lansează prima caravană națională dedicată tendințelor și oportunităților de optimizare a resurselor și a costurilor în industria agro-alimentară.

 

Campania este construită în jurul a două concepte-cheie la nivel european: bioeconomia și eficiența energetică, oportunități de creștere pentru industria agro-alimentară din România, dar și direcții strategice ale UE privind dezvoltarea unei agriculturi durabile.

 

Derulată în perioada iunie – noiembrie 2019, caravana include 3 întâlniri în 3 județe reprezentative pentru sectorul agroalimentar:  BRAȘOV – 20 iunie, TIMIȘOARA – 3 iulie, CLUJ – 6 noiembrie.  Evenimentele se adresează companiilor active în producția primară și procesare alimentară din toate ramurile.

 

Accesul este gratuit, pe bază de invitatie, iar fiecare eveniment include o sesiune de prezentări, dezbateri și networking, precum și o vizită aplicată în teren. Vorbitorii invitați, specialiști naționali șii nternaționali, vor prezenta și analiza tendințe și oportunități în producție, resurse primare și consum de energie, programe de finanțare actuale ș iviitoare (inclusiv proiecte de cooperare în Uniunea Europeană),  dar și studii de caz pentru creșterea eficienței energetice și maximizarea profitabilității.

 

Bioeconomia implică reducerea amprentei energetice și  a costurilor producției primare și a întregului lanț de aprovizionare. Până în prezent, pentru bioeconomie au fost alocate investiții de 3,85 miliarde EUR în cadrul „Horizon 2020” (2014-2020), iar 10 miliarde EUR sunt propuse în noul program 2021-2027.

 

Mai mult, creșterea eficienței energetice și a ponderii energiilor din surse regenerabile în consumul total sunt obiective asumate deja de UE, susținute prin programe de finanțare. Până în 2020, 20% din totalul energiei produse în Europa trebuie să provină din surse regenerabile (vânt, soare, valuri și surse bioenergetice).

 

În prezent, în România, până pe data de 1 iulie, este deschis un apel în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, obiectiv specific 6.1 – fonduri de 197.329.787,00 EURO pentru sprijinirea investițiilor în cresterea producției de energie din resurse regenerabile mai puțin expolatate (biomasă, biogaz, geoterm).

Agenda detaliată a evenimentelor și formularul de înregistrare sunt disponibile pe www.conferinte.tmtpr.ro și  www.energynomics.ro.

Weltec Biopower: Biometan din deșeuri și energie pentru 9.600 gospodării
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 februarie 2019

(Comunicat) În timpul iernii 2019, producătorul german de instalații de biogaz WELTEC BIOPOWER a început să construiască o fabrică de biometan lângă Pontefract, West Yorkshire, Marea Britanie. Clientul este Lanes Farm Energy, un proiect gas-to-grid, dezvoltat de Aqua Consultants.   Tel Sultan, directorul companiei Lanes Farm...

FrieslandCampina a introdus primul lapte certificat ”PlanetProof”
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 19 decembrie 2018

FrieslandCampina a anunțat că a devenit prima companie din domeniul lactatelor care lansează, deocamdată în Olanda, laptele obținut în mod durabil, obținând certificarea și dreptul de etichetare "PlanetProof", acordate de firma de certificare Stichting Milieukeur, care stabilește standardul pentru o abordare mai largă a durabilității...