Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

BioFach 2014-Bioterra, prezentă la Nuremberg în numele asociaților

Autor: Meat MIlkjoi, 13 februarie, 2014

Prezenta si in acest an la BioFach, Asociatia Bioagricultorilor din Romania, Bioterra, a reusit deja, inca din prima dimineata, sa deschida o noua linie externa de afaceri pentru una dintre companiile membre.

Astfel, dupa ce, prin serviciile de reprezentare pe care le asigura, multe dintre cele 650 de firme membre ale asociatiei condusa de domnul Albert Imre exporta deja produse agroalimentare ecologice in Germania, Italia si Austria, acum, una dintre ele va incepe discutiile cu parteneri din Dubai, pentru a demara exportul de carne ecologica de pui, congelata.

Compania vizata sa realizeze exporturile este Bio Cortina, din Slatina, firma care este prezenta pe pietele vestice, deocamdata doar cu oua ecologice. Perfectarea acordului comercial se va realiza ulterior, prin intalniri bilaterale, intermediate de Bioterra.

Prezent la stand, domnul Albert Imre ne-a declarat ca are pe agenda multe intalniri menite atat de a face cunoscuta activitatea membrilor asociatiei cat, mai ales, aceea de a dezvolta parteneriate comerciale. Nu in ultimul rand, este vizata si partea de informare a membrilor, fiind organizate in acest sens vizite de documentare in ferme sau unitati de procesare ecologice in tari precum Ungaria, Austria si Slovacia. (Corespondenta de la Nuremberg, 11 februarie, Ilie Stoian)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...