Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

BioFach 2014- Cooperativa Obștea Sarmasului urmărește câștigul de imagine

Autor: Ilie Stoianvineri, 14 februarie, 2014

Prezenta pentru prima oara la targul BioFach, din Nuremberg, cooperativa agricola Obstea Sarmasului urmareste in primul rand un castig de imagine, dorind, pe de o parte, sa informeze potentialii parteneri de afaceri despre activitatea curenta, iar, pe de alta parte, sa atraga investitii in zona Harghitei, acolo unde isi au fermele sau fabricile de procesare cei 270 de cooperatori ai sai.

 

Cum, o buna parte a membrilor sunt fermieri crescatori de oi sau de vaci de lapte si luand in calcul faptul ca, din 2015, se va renunta la sistemul de cote, pentru laptele de vaca, reprezentantii cooperativei Obstaea Sarmasului sunt concentrati pe atragerea de investitori pentru sectorul de lapte si lactate, cu scopul de a putea face fata concurentei care se prefigureaza in viitor.

 

Desigur, nici investitiile in sectoarele de cultura mare sau a cresterii animalelor pentru carne nu sunt ocolite, la fel cum nici sectoarele de procesare a laptelui si a carnii nu sunt lasate de o parte, 60 de fermieri, dintre cei inscrisi in cooperativa, detinand si mici unitati de procesare. Pana in momentul de fata, cei din Obstea Sarmasului au avut discutii informale cu alti fermieri din Uniunea Europeana, dar si cu potentiali distribuitori ai lactatelor bio pentru care se asteapta ca, in curand, sa se primeasca acreditarea. (Corespondenta din Nuremberg, 13 februarie, Ilie Stoian)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...