Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

BioFach 2014- Daciana Sarbu: Cred că vom micșora TVA-ul pentru produsele bio, înaintea celor din carne

Autor: Ilie Stoianvineri, 14 februarie, 2014

Acordand un scurt interviu agentiei infoALIMENT, doamna Daciana Sarbu, europarlamentar, ne-a declarat: „Ca obiectiv major pe care il urmaresc in aceasta primavara este ca, pe baza rezultatelor care ne vor parveni ca urmare a reducerii TVA-ului la panificatie, sa reusim acest lucru si pentru produsele bio; si sper, si cred, ca acest lucru se poate face inaintea verii, asadar, inaintea termenului prevazut pentru produsele din carne.

 

Pe de alta parte, urmaresc promovarea produselor bio din Romania atat pe piata europeana, cat si pe alte piete. Insa, pentru piata interna, voi sprijini sectorul bio din Romania pentru a fi mult mai prezent pe rafturile marilor magazine. Este oarecum descurajant sa vedem ca, in general, produsele alimentare ecologice sunt din import.

 

Stiu, este o piata libera, jucam pe o piata internationalizata, globala, dar trebuie ca si producatorii romani sa fie mult mai sprijiniti. Romania are un potential deosebit in acest sens si ar fi pacat ca fermierii si procesatorii romani sa fie coplesiti de concurenta produselor importate.”

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...