Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

BioFach și-a deschis porțile. România este ”Țara Anului”

Autor: Ilie Stoianjoi, 14 februarie, 2013

România este “Ţara a Anului” la BioFach, târgul mondial de comerț cu produse ecologice, care şi-a deschis porţile ieri, 13 Februarie 2013, la Nuremberg, Germania.  Acest statut reprezintă o oportunitate excelentă de a promova produsele ecologice româneşti şi pentru a prezenta tutoror participanţilor potenţialul agriculturii ecologice din Romania. Participarea ţării noastre cu 55 de expozanţi la acest eveniment important asigură cooperarea cu alte ţări care ţintesc acelaşi scop – de a crea un sector al agriculturii ecologice puternic şi competitiv, pregătit pentru viitor.

La deschiderea oficială au participat Achim Irimescu, Secretar de stat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Andre Leu, Preşedinte Federaţiei Internaţionale a Mişcării pentru Agricultură Ecologică (IFOAM), Felix Prinz zu Lowenstein, Preşedintele Federaţiei Intreprinderilor din Alimentaţia Organică din Germania, Robert Kloos, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Alimentaţiei, Agriculturii şi a Protecţiei Cumpărătorilor din Germania, precum și Marian Ciocianu, președintele Ascoiației Bio România, etc.

ROM_3801

“Obiectivul nostru este acela de a oferi o gamă diversificată de produse ecologice de calitate care să poată asigura o viaţa sănătoasă consumatorilor şi în mod special cetăţenilor europeni, luând în considerare faptul că, ultimele statistici arata o creştere a cererii de alimente ecologice, astfel încât patru din zece europeni aleg astfel de produse”, a declarat Achim Irimescu la ceremonia de inaugurare a Biofach 2013.

În cadrul deschiderii oficiale a avut loc momente artistice susţinute de pianistul Teo Milea si de conoscutul naist Nicolae Voiculeţ. Momentul artistic al pianistului Teo Milea a fost realizat  de  Institutul Cultural Roman, a cărui misiune este promovarea culturii şi civilizaţiei românești în ţară şi în afara ei.

Turul oficial al târgului a pornit de la standul României. Achim Irimescu, alaturi de ambasadorul României în Germania, domnul Lazăr Comănescu şi de Robert Kloos, au degustat si apreciat produsele expozanţilor români – miere, sucuri de fructe, mere, ceaiuri, vinuri, lactate, fructe de pădure, produse de panificaţie, etc.

De la ora 17.00, performaţa celor doi artişti români, Teo Milea și Nicolae Voiculeț, a continuat cu recepţia oferită de România. (Biroul de Presă al MADR)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...