Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Biowave- noul proiect CE pentru generarea eficientă a biogazului

Autor: Meat MIlkluni, 14 septembrie, 2015

Technosam SRL (România) este una dintre firmele participante în proiectul Biowave, ce va primi o finanțare în valoare totală de 1,36 milioane de euro prin programul Orizont 2020. Proiectul, dezvoltat în parteneriat cu firme din Irlanda, Franța și Marea Britanie, își propune să dezvolte un sistem integrat inovator de pre-tratament cu microunde pentru generarea eficientă a biogazului rezultat din gunoiul de grajd porcin, contribuind astfel la elaborarea unui sistem durabil de gestionare a deșeurilor.

Carlos Moedas, comisarul european pentru cercetare, știință și inovare, a declarat: „În Europa, trebuie să încurajăm ideile inovatoare și să transformăm mai multe dintre ele în realitate. Astăzi oferim întreprinderilor inovatoare de top un avans în cursa către piață, prin facilitarea accesului rapid la fonduri în valoare de 36 milioane de euro.”
Biowave este unul dintre cele 16 proiecte identificate de Comisia Europeană, având ca scop accelerarea intrării ideilor inovatoare pe piață. Finanțarea totală acordată acestor proiecte este de 36 de milioane de euro, cu un buget maxim pe proiect de 3 milioane, și este furnizată prin Schema de finanțare rapidă pentru inovații (FTI).

Schema de finanțare rapidă pentru inovații este o măsură-pilot de promovare a activităților de inovare ajunse în stadiul de „pre-lansare pe piață”, a căror eficiență a fost deja testată și demonstrată. Activitățile finanțate includ validarea sistemelor în condiții de lucru reale, testare, realizarea de proiecte-pilot, validarea de modele de afaceri, precum și cercetarea pentru stabilirea de standarde și pentru pre-normare.
Ea funcționează pe principiul unui apel deschis pentru propuneri de proiecte cu termen intermediare de depunere. Următorul termen este data de 1 decembrie.

Schema a fost lansată în ianuarie 2015. Nu mai puțin de 269 de propuneri au fost primite până la primul termen de depunere (29 aprilie), dintre care peste 50% au venit din partea IMM-urilor.

Kärcher demarează producția în fabrica de la Curtea de Argeș
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 august 2016

Grupul german Kärcher, cu afaceri de 2 mld. euro şi cu peste 11.000 de salariaţi la nivel mondial, va demara în sep­tem­brie producţia din România, de la Curtea de Argeş unde compania va produce aspiratoare industriale şi de uz casnic.   Nemţii au ridicat o fabrică de 20 de milioane de euro la 150 de kilometri de Bucureşti,...

Biotehnologiile Microcat®, prezentate la Expo-conferinta Meat&Milk 2016
Autor: Meat MIlk  /   marți, 31 mai 2016

Și în acest an Echipa Microcat România a fost prezentă la a V-a ediție a Expo conferinței Meat & Milk. La această ediție participanții workshop-ului Procesare Carne au avut ocazia să urmărească prezentarea gamei de produse Microcat® și să adreseze întrebări speakerului.   Persoanele prezente în sală, de la marii...