Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bistrita-nasaud, carne de pasare oprita de la comercializare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Urmare a notificarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj, vizand suspiciunea desfacerii pe piata bistriteana a carnii de pasare, intrata din Marea Britanie cu termen de valabilitate expirat, sapte agenti economici din judetul Bistrita-Nasaud au fost verificati de catre comisarii CJPC local.

ªefa autoritatii bistritene, Dina Suciu, a declarat, citata de City News ca La un operator economic din Bistrita, care detine un depozit de carne s-a constatat ca a fost aprovizionata, in data de 24.11.2011, o cantitate de 4.300 de kilograme de carne de pasare din Marea Britanie. La data de 12 decembrie 2011 operatorul a returnat cantitatea de 120 kg carne de pasare, considerata de acesta ca fiind neconforma.

La data controlului, 7.03.2012, echipele de control ale CJPC BN au controlat in depozit o cantitate de 660 kg carne de pasare din acest lot, care era pastrata in depozit separat, cu mentiunea scoasa de la comercializare, in asteptare, pentru a fi returnata furnizorului. Din evaluarea efectuata de comisarii institutiei noastre, s-au constatat modificari organoleptice evidente, concluzia fiind ca aceasta carne nu este corespunzatoare consumului uman, a subliniat sefa CJPC Bistrita-Nasaud, completand ca s-a dispus oprirea definitiva de la comercializare a intregii cantitati de carne, operatorul economic fiind obligat sa dovedeasca predarea acesteia catre furnizor. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...