Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bistrita-nasaud, carne de pasare oprita de la comercializare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Urmare a notificarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj, vizand suspiciunea desfacerii pe piata bistriteana a carnii de pasare, intrata din Marea Britanie cu termen de valabilitate expirat, sapte agenti economici din judetul Bistrita-Nasaud au fost verificati de catre comisarii CJPC local.

ªefa autoritatii bistritene, Dina Suciu, a declarat, citata de City News ca La un operator economic din Bistrita, care detine un depozit de carne s-a constatat ca a fost aprovizionata, in data de 24.11.2011, o cantitate de 4.300 de kilograme de carne de pasare din Marea Britanie. La data de 12 decembrie 2011 operatorul a returnat cantitatea de 120 kg carne de pasare, considerata de acesta ca fiind neconforma.

La data controlului, 7.03.2012, echipele de control ale CJPC BN au controlat in depozit o cantitate de 660 kg carne de pasare din acest lot, care era pastrata in depozit separat, cu mentiunea scoasa de la comercializare, in asteptare, pentru a fi returnata furnizorului. Din evaluarea efectuata de comisarii institutiei noastre, s-au constatat modificari organoleptice evidente, concluzia fiind ca aceasta carne nu este corespunzatoare consumului uman, a subliniat sefa CJPC Bistrita-Nasaud, completand ca s-a dispus oprirea definitiva de la comercializare a intregii cantitati de carne, operatorul economic fiind obligat sa dovedeasca predarea acesteia catre furnizor. (TS)

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...