Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bistriţa-Năsăud – Verificări pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul comercializării animalelor

Autor: Meat MIlkluni, 8 iulie, 2013

În baza planului de acţiune aprobat de şeful Poliţiei Române, poliţişti de investigare a fraudelor, de ordine publică şi rutieri, din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, împreună cu reprezentanţi D.S.V Bistriţa-Năsăud au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul comercializării animalelor vii, precum şi a furturilor de animale, în Năsăud.

Au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, din care 3 privind încălcarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, 14 pentru acte de comerţ ilicit şi 10 pentru abateri rutiere, cu implicarea transporturilor de animale,  în valoare totală de 25.700 lei.

De asemenea, a fost confiscată suma de 450 lei, încasată cu încălcarea prevederilor legale.

S-au efectuat verificări la 26 de operatori economici autorizaţi să producă şi să comercializeze carne şi produse din carne, pentru a vedea dacă aceştia respectă prevederile legale, conform autorizaţiilor deţinute, dar şi pentru prevenirea şi combaterea comercializării animalelor provenite din furturi.

În filtrele instituite, poliţiştii au verificat 24 de autovehicule cu care se transportă animalele şi produsele, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate).

Acţiunea a vizat prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul achiziţionării şi transportului animalelor vii, producerii şi comercializării cărnii şi produselor din carne, dar şi prevenirea furturilor de animale.

(Inspectoratul Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...