Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bm: investitiile in agricultura combat saracia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un euro sau un dolar american investiti in agricultura de catre fiecare cetatean reprezinta cel mai eficient mod de combatere a saraciei, se arata intr-un raport din 2008 al Bancii Mondiale, potrivit careia in ultimii trei ani, preturile la produse precum orez, grau sau porumb au crescut cu pana la 180%.

Majorarea preturilor s-a produs pe fondul accelerarii cererii in unele state de pe glob, modificarii alimentatiei in tari precum China sau India, cresterii vertiginoase a preturilor la energie si extinderii culturilor de plante necesare producerii de biocombustibil.

Potrivit Bancii Mondiale, in conditiile actuale ale cresterii preturilor la alimente, saracia pe glob ar putea creste cu patru procente. In septembrie 2008, organizatia umanitara Oxfam a intocmit un raport care arata faptul ca mai mult de un miliard de oameni ar putea ajunge sa sufere de foame in viitorul apropiat din cauza exploziei preturilor alimentelor. Aproximativ 63% dintre filipinezi, 61% dintre kenyeni si 58% dintre nigerieni au declarat ca sunt nevoiti sa manance mai putin decat anul trecut.

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...