Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Boala Lyme dezvoltă alergii la carnea roșie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 13 august, 2014

O echipa de cercetatori de la Universitatea Virginia Commonwealth din SUA a identificat un efect nestiut al muscaturilor de capuse: dezvoltarea unei alergii severe la carnea rosie.

Cercetatorii au descoperit acest nou sindrom in sud-estul Statelor Unite. Pacientii muscati de capuse au dezvoltat anafilaxie, o reactie alergica severa, la carnea rosie. Cei ce sufera de acest sindrom se trezesc in mijlocul noptii, la 3-6 ore dupa ce au consumat carnea rosie, cu urticarie si cu alte simptome tipice alergiilor, potrivit doctorulzilei.ro.

Initial, oamenii de stiinta nu reuseau sa identifice cauza acestei crize alergice severe. Acum, cercetatorii au analizat cazurile a 3 pacienti, reusind sa identifice mecanismul prin care capusele provocau aceasta alergie. În clipa in care pacientii au fost muscati de capuse, in sangele victimelor au fost produsi anticorpi care actioneaza contra unui carbohidrat, alpha-gal, specific capuselor. Aceasta substanta este prezenta si in carnea rosie, astfel ca atunci cand victimele capuselor consumau acest aliment, sistemul imunitar activa eliberarea de histamina, provocand reactia alergica severa.

Cercetatorii afirma ca aceasta este prima alergie identificata de medicina in care reactia alergica este provocata de un carbohidrat, nu de o proteina. De asemenea, este pentru prima data cand cercetatorii descopera o alergie cu efect intarziat, ce nu se manifesta imediat dupa expunerea la factorul alergen.

Autorii studiului concluzioneaza: „Acolo unde exista un numar mare de capuse, doctorii ar trebui sa fie constienti de existenta acestui nou sindrom atunci cand consulta pacienti cu anafilaxie. Recomandarea noastra este ca acesti pacienti sa evite complet carnea de mamifer – vita, porc, miel sau carnea de vanat”.

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...