Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Boc: programul fermierul va fi refacut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul intentioneaza sa revizuiasca Programul Fermierul de sprijinire a producatorilor agricoli, conceput in urma cu doi ani, cand Gheorghe Flutur se afla la conducerea Ministerului Agriculturii, si discuta in acest sens cu Comisia Europeana (CE), a declarat premierul Emil Boc. „El trebuie refacut, a fost conceput in 2007 de domnul Flutur, si acum discutam cu Comisia Europeana”, a spus Boc.

Programul Fermierul prevede acordarea de credite in conditii avantajoase pentru investitiile in agricultura – precum dobanda redusa – si se adreseaza atat investitorilor care au proiecte aprobate pentru obtinerea de finantarea din fonduri UE, cat si celor care nu beneficiaza de sprijin din bani europeni.

Comisia Europeana a considerat „Fermierul” ca fiind un ajutor de stat, in cazul beneficiarilor care acceseaza simultan fonduri UE prin programul de dezvoltare rurala. Drept urmare, sprijinul primit prin reducerea dobanzii este scazut din valoarea totala a finantarii publice pentru proiectul respectiv, intrucat finantarea din fonduri publice pentru proiect si sprijinul „Fermierul” nu trebuie sa depaseasca, cumulat, intensitatea maxima de finantare stabilita in cazul proiectelor.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...