Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Boc: programul fermierul va fi refacut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul intentioneaza sa revizuiasca Programul Fermierul de sprijinire a producatorilor agricoli, conceput in urma cu doi ani, cand Gheorghe Flutur se afla la conducerea Ministerului Agriculturii, si discuta in acest sens cu Comisia Europeana (CE), a declarat premierul Emil Boc. „El trebuie refacut, a fost conceput in 2007 de domnul Flutur, si acum discutam cu Comisia Europeana”, a spus Boc.

Programul Fermierul prevede acordarea de credite in conditii avantajoase pentru investitiile in agricultura – precum dobanda redusa – si se adreseaza atat investitorilor care au proiecte aprobate pentru obtinerea de finantarea din fonduri UE, cat si celor care nu beneficiaza de sprijin din bani europeni.

Comisia Europeana a considerat „Fermierul” ca fiind un ajutor de stat, in cazul beneficiarilor care acceseaza simultan fonduri UE prin programul de dezvoltare rurala. Drept urmare, sprijinul primit prin reducerea dobanzii este scazut din valoarea totala a finantarii publice pentru proiectul respectiv, intrucat finantarea din fonduri publice pentru proiect si sprijinul „Fermierul” nu trebuie sa depaseasca, cumulat, intensitatea maxima de finantare stabilita in cazul proiectelor.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...