Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Boc: programul fermierul va fi refacut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul intentioneaza sa revizuiasca Programul Fermierul de sprijinire a producatorilor agricoli, conceput in urma cu doi ani, cand Gheorghe Flutur se afla la conducerea Ministerului Agriculturii, si discuta in acest sens cu Comisia Europeana (CE), a declarat premierul Emil Boc. „El trebuie refacut, a fost conceput in 2007 de domnul Flutur, si acum discutam cu Comisia Europeana”, a spus Boc.

Programul Fermierul prevede acordarea de credite in conditii avantajoase pentru investitiile in agricultura – precum dobanda redusa – si se adreseaza atat investitorilor care au proiecte aprobate pentru obtinerea de finantarea din fonduri UE, cat si celor care nu beneficiaza de sprijin din bani europeni.

Comisia Europeana a considerat „Fermierul” ca fiind un ajutor de stat, in cazul beneficiarilor care acceseaza simultan fonduri UE prin programul de dezvoltare rurala. Drept urmare, sprijinul primit prin reducerea dobanzii este scazut din valoarea totala a finantarii publice pentru proiectul respectiv, intrucat finantarea din fonduri publice pentru proiect si sprijinul „Fermierul” nu trebuie sa depaseasca, cumulat, intensitatea maxima de finantare stabilita in cazul proiectelor.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...