Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Boc: programul fermierul va fi refacut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul intentioneaza sa revizuiasca Programul Fermierul de sprijinire a producatorilor agricoli, conceput in urma cu doi ani, cand Gheorghe Flutur se afla la conducerea Ministerului Agriculturii, si discuta in acest sens cu Comisia Europeana (CE), a declarat premierul Emil Boc. „El trebuie refacut, a fost conceput in 2007 de domnul Flutur, si acum discutam cu Comisia Europeana”, a spus Boc.

Programul Fermierul prevede acordarea de credite in conditii avantajoase pentru investitiile in agricultura – precum dobanda redusa – si se adreseaza atat investitorilor care au proiecte aprobate pentru obtinerea de finantarea din fonduri UE, cat si celor care nu beneficiaza de sprijin din bani europeni.

Comisia Europeana a considerat „Fermierul” ca fiind un ajutor de stat, in cazul beneficiarilor care acceseaza simultan fonduri UE prin programul de dezvoltare rurala. Drept urmare, sprijinul primit prin reducerea dobanzii este scazut din valoarea totala a finantarii publice pentru proiectul respectiv, intrucat finantarea din fonduri publice pentru proiect si sprijinul „Fermierul” nu trebuie sa depaseasca, cumulat, intensitatea maxima de finantare stabilita in cazul proiectelor.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...