Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Boc: programul fermierul va fi refacut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul intentioneaza sa revizuiasca Programul Fermierul de sprijinire a producatorilor agricoli, conceput in urma cu doi ani, cand Gheorghe Flutur se afla la conducerea Ministerului Agriculturii, si discuta in acest sens cu Comisia Europeana (CE), a declarat premierul Emil Boc. „El trebuie refacut, a fost conceput in 2007 de domnul Flutur, si acum discutam cu Comisia Europeana”, a spus Boc.

Programul Fermierul prevede acordarea de credite in conditii avantajoase pentru investitiile in agricultura – precum dobanda redusa – si se adreseaza atat investitorilor care au proiecte aprobate pentru obtinerea de finantarea din fonduri UE, cat si celor care nu beneficiaza de sprijin din bani europeni.

Comisia Europeana a considerat „Fermierul” ca fiind un ajutor de stat, in cazul beneficiarilor care acceseaza simultan fonduri UE prin programul de dezvoltare rurala. Drept urmare, sprijinul primit prin reducerea dobanzii este scazut din valoarea totala a finantarii publice pentru proiectul respectiv, intrucat finantarea din fonduri publice pentru proiect si sprijinul „Fermierul” nu trebuie sa depaseasca, cumulat, intensitatea maxima de finantare stabilita in cazul proiectelor.

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...