Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Bogat sortiment de țepe, la Târgul bucureştean de produse tradiţionale

Autor: Ilie Stoianluni, 11 februarie, 2013

La această piaţă, încropită în faţa Facultăţii de Agronomie, au fost invitaţi în zilele de 9 şi 10 februarie bucureştenii “sătui de alimentele fără gust venite de peste mări şi ţări”, clienţi care şi-au pregătit sacoşele şi s-au îngrămadit printre tarabe. Aici, comercianţii i-au îmbiat cu de toate: branză, produse din carne, peşte proaspăt şi preparat, băuturi s.a.

Sute de sortimente de produse tradiţionale, prezentate ca fiind din Maramureş, Dobrogea şi Moldova, atestate la nivel naţional, au fost aduse la acest târg de profil din Capitală. Cârnaţii şi pastrama de păstrăv au stârnit însă cel mai puternic interesul consumatorilor bucureşteni.

A contat mai puţin că acelaşi producător de “tradiţionale” pregătise, cu aceeaşi pricepere şi chemare, brânză de burduf în coajă de brad, cârnaţi de păstrăv şi dulceaţă de mandarine. Toate pe aceeaşi tarabă.

Preţurile au fost pe măsura ţepei trase consumatorilor de “produse tradiţionale”: 2-3 lei/un ou ecologic, 30 lei/un kilogram de brânză de burduf sau 100 lei/un kilogram de cârnaţi din carne de păstrăv. (Teo Şerbănescu)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...