Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Botănoiu: Dezvoltați producția de alimente eco

Autor: Meat MIlkluni, 22 septembrie, 2014

România poate deveni furnizorul de produse ecologice al Europei pentru că are cantitatea cea mai mică de azot utilizată la hectar, aceasta fiind de peste 20 de ori mai mică decât în Olanda, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Botănoiu, la Festivalul ECO organizat la Muzeul Satului din Capitală.

„Investiţiile foarte bine dirijate în sector, cu urmărirea efectelor şi cu corectarea lor în timp, ne va permite să fim, şi aş spune, nu grânarul Europei, ci furnizorul de produse eco al Europei, pentru că avem cantitatea cea mai mică de azot utilizată la hectar.

Noi discutăm de 30 kilograme la hectar în agricultura mare, în condiţiile în care în Olanda sunt 600 kg/ha. Faceți raportul şi o să constataţi de ce fiecare străin care vine în România vorbeşte frumos, mănâncă sănătos, se îndrăgostește de aceste produse şi spune: ‘România este minunată’, a spus Botănoiu. În opinia acestuia, 85% din tot sectorul agricol din România înseamnă agricultură „aproape de maxim din punct de vedere al calităţii”.

„Agricultorii români sunt selectivi şi niciodată nu o să vedeți că vor folosi în exces unul sau altul dintre produsele chimice de sinteză. Agricultura eco este un sector care va avea o creștere, este unul de perspectivă. Agricultorii au început să îşi integreze şi diversifice producția, au început să nu mai vândă miere în vrac și grâu ca materie primă şi să vândă mai mult produse procesate, să adauge valoare”, a subliniat secretarul de stat în MADR. (Serviciul de Presa al MADR)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...