Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Botulism la galati. vinovata: o cutie de conserve de pate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Cancan, o fetita de noua ani din Galati a fost internata la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti cu botulism. Copila a contactat cumplita boala dupa ce a mancat dintr-o conserva cu pate de ficat.

Fetita a fost internata initial la Spitalul de Copii din Galati cu probleme grave de auz, de vedere si cu muschii semiparalizati. Ulterior, ea a fost transferata la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti, unde i-a fost pus diagnosticul de botulism.

Boala se transmite in general de la conserve alterate. Potrivit familiei, copila ar fi mancat dintr-o cutie de pate de ficat produs de o firma cunoscuta in tara.

„Ne aflam in plina alerta europeana de botulism dupa ce Franta a raportat mai multe astfel de cazuri. Saptamana trecuta au mai fost patru suspiciuni la Galati”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul Directiei de Sanatate Galati.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...