Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Botulism la galati. vinovata: o cutie de conserve de pate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Cancan, o fetita de noua ani din Galati a fost internata la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti cu botulism. Copila a contactat cumplita boala dupa ce a mancat dintr-o conserva cu pate de ficat.

Fetita a fost internata initial la Spitalul de Copii din Galati cu probleme grave de auz, de vedere si cu muschii semiparalizati. Ulterior, ea a fost transferata la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti, unde i-a fost pus diagnosticul de botulism.

Boala se transmite in general de la conserve alterate. Potrivit familiei, copila ar fi mancat dintr-o cutie de pate de ficat produs de o firma cunoscuta in tara.

„Ne aflam in plina alerta europeana de botulism dupa ce Franta a raportat mai multe astfel de cazuri. Saptamana trecuta au mai fost patru suspiciuni la Galati”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul Directiei de Sanatate Galati.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...