Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Botulism la galati. vinovata: o cutie de conserve de pate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Cancan, o fetita de noua ani din Galati a fost internata la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti cu botulism. Copila a contactat cumplita boala dupa ce a mancat dintr-o conserva cu pate de ficat.

Fetita a fost internata initial la Spitalul de Copii din Galati cu probleme grave de auz, de vedere si cu muschii semiparalizati. Ulterior, ea a fost transferata la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti, unde i-a fost pus diagnosticul de botulism.

Boala se transmite in general de la conserve alterate. Potrivit familiei, copila ar fi mancat dintr-o cutie de pate de ficat produs de o firma cunoscuta in tara.

„Ne aflam in plina alerta europeana de botulism dupa ce Franta a raportat mai multe astfel de cazuri. Saptamana trecuta au mai fost patru suspiciuni la Galati”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul Directiei de Sanatate Galati.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...