Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bovinele – printre cele mai bune plasamente, in 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Analistii bancii americane Morgan Stanley, citati de Ziarul Financiar, estimeaza ca investitia in bovine va reprezenta unul dintre cele mai bune plasamente dintre toate marfurile, urmata de porumb si soia, in anul in care nu se anticipeaza o tranzactionare spectaculoasa pe pietele internationale.

Site-ul britanic grimoney.ro citeza, la randul sau, tot din Morgan Stanley: Potentialul de crestere al marfurilor este limitat, avand in vedere conditiile cu care se confrunta economiile in dezvoltare.

Pentru anul dolarului, cum a fost denumit 2012 de catre analistii economici, se anticipeaza o apreciere cu 10% a dolarului american, fata de euro, de lira britanica si de confratele australian. Pe acest fond, se asteapta ca evolutia de anul viitor a contractelor futures pentru bovinele in viu sa salte peste limita multor alte marfuri tranzactionate international. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...