Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

BPEX: Sistemele de transport, esențiale în menținerea sănătății suinelor

Autor: Meat MIlkjoi, 6 martie, 2014

Producătorii de porci trebuie să se asigure că măsurile de biosecuritate, pentru a reduce riscul de răspândire a bolii de la camioane de animale, scrie PigProgress.net.

„Vehiculele care transportă animalele pot  fi un factor comun în răspândirea bolilor de producţie precum dizenteria porcină, dar şi a bolilor exotice printre care pesta porcină africane şi PEDV”, susţine Helen Clarke, de la BPEX, din Marea Britanie.

Există etape simple care trebuie urmate şi care pornesc de la controlul producătorului şi continuă cu interzicerea circulaţiei vehiculelor de transport animale prost spălate. De asemenea, unităţile de creştere ale animalelor ar trebui să facă dezinfectarea roţilor şi a picioarelor persoanelor la intrarea în crescătorie.

„Transportatorii, producătorii şi abatoarele trebuie să continue să lucreze împreună pentru a se asigura că au înţeles riscurile şi măsurile-cheie de reducere a acestora. Deci, trebuie să ne asigurăm că avem instalaţiile şi echipamentele de curăţat şi dezinfectat vehicule la fiecare etapă a lanţului de aprovizionare pe segmentul porc”, a explicat Eddie Harper,  Livestock Hauliers Association.

Multe dintre măsurile comune de biosecuritate se aplică şi vehiculelor de livrare: cum ar fi cele ale furnizorilor de furaje, mai scrie PigProgress.net, citat de Agroazi.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...