Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Braconaj piscicol infractional

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In urma actiunii derulate de Inspectoratul General al Politiei Romane si Agentia Nationala de Control pentru Pescuit si Acvacultura, in intervalul 19-23 martie 2012, au fost confiscate 1.627 kilograme de peste din diferite specii, 7,7 kilograme icre de stiuca, 2 autoturisme, 7 ambarcatiuni, 140 de plase monofilament in lungime de 5.725 metri, 5 plase din fir textil in lungime de 250 metri, doua navoade, doua ave si doua postovoale.

Este rezultatul controalelor efectuate in baza Planului Comun de Actiune incheiat intre cele doua autoritati, informeaza Cotidianul. Actiunea a fost declansata in baza datelor detinute la nivelul Serviciului Protectia Fondului Forestier si Piscicol, din cadrul Directiei de Ordine Publica si a avut loc pe teritoriul judetelor Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Constanta, Braila si Galati.

Au fost constatate cu acest prilej 80 de infractiuni de braconaj piscicol si 207 contraventii privind braconajul, pentru care au fost aplicate 207 sanctiuni contraventionale in valoare de 101.970 lei, conform datelor facute publice de catre Ministerul Agriculturii. (TS)

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...