Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Braconaj piscicol infractional

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In urma actiunii derulate de Inspectoratul General al Politiei Romane si Agentia Nationala de Control pentru Pescuit si Acvacultura, in intervalul 19-23 martie 2012, au fost confiscate 1.627 kilograme de peste din diferite specii, 7,7 kilograme icre de stiuca, 2 autoturisme, 7 ambarcatiuni, 140 de plase monofilament in lungime de 5.725 metri, 5 plase din fir textil in lungime de 250 metri, doua navoade, doua ave si doua postovoale.

Este rezultatul controalelor efectuate in baza Planului Comun de Actiune incheiat intre cele doua autoritati, informeaza Cotidianul. Actiunea a fost declansata in baza datelor detinute la nivelul Serviciului Protectia Fondului Forestier si Piscicol, din cadrul Directiei de Ordine Publica si a avut loc pe teritoriul judetelor Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Constanta, Braila si Galati.

Au fost constatate cu acest prilej 80 de infractiuni de braconaj piscicol si 207 contraventii privind braconajul, pentru care au fost aplicate 207 sanctiuni contraventionale in valoare de 101.970 lei, conform datelor facute publice de catre Ministerul Agriculturii. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...