Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Brand Finance Top 2018 : Danone, cea mai valoroasă marcă de lactate din lume

Autor: Nora Marinjoi, 12 iulie, 2018

Nestlé a dominat clasamentul mărcilor alimentare, potrivit unui nou raport al firmei independente de evaluare și strategie de consultanță Brand Finance, însă creșterea companiei chinezești de lapte Yili a fost impresionantă.

 

Valorând 19,4 miliarde de dolari, Nestlé a revendicat din nou titlul celui mai valoros brand alimentar din lume, mai mult decât dublul valorii Danone ($ 9,1 miliarde). Valoarea brandului Nestlé nu a înregistrat practic nicio schimbare față de anul trecut, veniturile realizându-se la ceea ce a spus compania Brand Finance, fiind doar un nivel satisfăcător cauzat de vânzările provocatoare în America de Nord și de Sud.

 

David Haigh, directorul executiv al Brand Finance, a declarat: „Performanța mărcilor emergente este susceptibilă să provoace o agitație. Deja, începem să vedem acest lucru la mărci precum Yili. Valoarea celui mai mare brand de produse lactate din China a depășit mărci internaționale, cum ar fi Kellogg, Kraft și Heinz. ”

 

Evoluția valorii mărcilor de lactate din lume

 

Lactatele reprezintă unul dintre cele mai performante sectoare din industria alimentară, înregistrând o creștere medie anuală a valorii brandului cu 13% pe an.

 

În cadrul sectorului, piața chineză este cea mai dinamică din lume, prevăzută să depășească SUA ca cea mai mare piață pentru produsele lactate până în 2022. Acest fenomen este cauzat de îmbunătățirea accesibilității produselor în orașele mici din China. Întrucât consumatorii chinezi preferă din ce în ce mai mult produsele lactate cu beneficii pentru sănătate și arome inovatoare, brandurile de vârf cum ar fi Yili se concentrează pe schimbarea cererii și inovarea produselor.

 

Yili a crescut, de la al optulea loc, anul trecu,t la al treilea, după o creștere de 43% până la 6,2 miliarde de dolari. Marca este dominantă pe piața chineză, dar are un potențial clar de expansiune în categorii non-lactate sau pe plan internațional, susține Brand Finance.

 

Cu toate că Yili se află în fața Danone în ceea ce privește potențialul de marcă, gigantul francez este încă un brand mai valoros, depășind media medie pentru industrie cu 15% pe an.

 

Top mărci de produse lactate

 

Brand Finance a subliniat, de asemenea, performanța Mengniu, un alt brand de produse lactate din China, care a crescut într-un ritm similar cu cel înregistrat de Yili, de 45% pe an, dar de la o bază inferioară, valoarea mărcii fiind acum stabilită la 3,4 miliarde de dolari.

 

Raportul a notat că marca de produse lactate de top în 2018, cu o valoare a mărcii de 9,1 miliarde de dolari, a fost Danone, iar Yili în al doilea loc la 6,2 miliarde de dolari. Mengniu a sărit în top 5 pe valoarea de 3,4 miliarde de dolari, în timp ce Arla spot cu o scădere cu 9% a valorii mărcii până la 3,43 miliarde de dolari. Coaliția indiană Amul a alunecat, de asemenea, pe locul cinci, cu o valoare a mărcii de 2,5 miliarde de dolari.

 

Cele mai importante cinci branduri pentru produse lactate:

 

1 (1). Danone (Franța) Valoarea mărcii $ 9.098bn (în creștere cu 15%)

2 (2). Yili (China) Valoarea mărcii $ 6.158bn (în creștere cu 43%)

3 (-). Mengniu (China) Valoarea mărcii 3,445 miliarde de dolari

4 (3). Arla (Danemarca) Valoarea mărcii 3.425 miliarde dolari (în scădere cu 9%)

5 (4). Amul (India) Valoare de brand 2.496 miliarde dolari (în scădere cu 13%)

 

În ceea ce privește potențialul de brand, Brand Finance plasează Yili în frunte, urmat de Danone și Mengniu. Dar, iata clasamentele:

 

Fonterra: Prețuri în creștere pe piața mondială a laptelui
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 14 martie 2019

Fonterra a revizuit în creștere prețul la laptele-materie primă. În acest sens, președintele John Monaghan afirmă că prognoza îmbunătățită a prețurilor la lapte reflectă creșteri ale prețurilor  la nivel mondial, în ultimul trimestru.   "De la actualizarea ultimei prețuri a laptelui în luna decembrie, cererea...

Noua Zeelandă prognozează prețul laptelui în scădere
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 1 februarie 2019

Compania de produse lactate Sinlait, din Noua Zeelandă, a declarat că renunță la prognoza prețului laptelui pentru sezonul 2019, la NZ $ 6.25 kgMS (US $ 4.28), din prețul anunțat anterior de 6.75 USD (4.63 dolari SUA).   Schimbarea a fost așteptată de ceva timp din cauza scăderii prețurilor la produsele lactate și a fost...