Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Brand Finance Top 2018 : Danone, cea mai valoroasă marcă de lactate din lume

Autor: Nora Marinjoi, 12 iulie, 2018

Nestlé a dominat clasamentul mărcilor alimentare, potrivit unui nou raport al firmei independente de evaluare și strategie de consultanță Brand Finance, însă creșterea companiei chinezești de lapte Yili a fost impresionantă.

 

Valorând 19,4 miliarde de dolari, Nestlé a revendicat din nou titlul celui mai valoros brand alimentar din lume, mai mult decât dublul valorii Danone ($ 9,1 miliarde). Valoarea brandului Nestlé nu a înregistrat practic nicio schimbare față de anul trecut, veniturile realizându-se la ceea ce a spus compania Brand Finance, fiind doar un nivel satisfăcător cauzat de vânzările provocatoare în America de Nord și de Sud.

 

David Haigh, directorul executiv al Brand Finance, a declarat: „Performanța mărcilor emergente este susceptibilă să provoace o agitație. Deja, începem să vedem acest lucru la mărci precum Yili. Valoarea celui mai mare brand de produse lactate din China a depășit mărci internaționale, cum ar fi Kellogg, Kraft și Heinz. ”

 

Evoluția valorii mărcilor de lactate din lume

 

Lactatele reprezintă unul dintre cele mai performante sectoare din industria alimentară, înregistrând o creștere medie anuală a valorii brandului cu 13% pe an.

 

În cadrul sectorului, piața chineză este cea mai dinamică din lume, prevăzută să depășească SUA ca cea mai mare piață pentru produsele lactate până în 2022. Acest fenomen este cauzat de îmbunătățirea accesibilității produselor în orașele mici din China. Întrucât consumatorii chinezi preferă din ce în ce mai mult produsele lactate cu beneficii pentru sănătate și arome inovatoare, brandurile de vârf cum ar fi Yili se concentrează pe schimbarea cererii și inovarea produselor.

 

Yili a crescut, de la al optulea loc, anul trecu,t la al treilea, după o creștere de 43% până la 6,2 miliarde de dolari. Marca este dominantă pe piața chineză, dar are un potențial clar de expansiune în categorii non-lactate sau pe plan internațional, susține Brand Finance.

 

Cu toate că Yili se află în fața Danone în ceea ce privește potențialul de marcă, gigantul francez este încă un brand mai valoros, depășind media medie pentru industrie cu 15% pe an.

 

Top mărci de produse lactate

 

Brand Finance a subliniat, de asemenea, performanța Mengniu, un alt brand de produse lactate din China, care a crescut într-un ritm similar cu cel înregistrat de Yili, de 45% pe an, dar de la o bază inferioară, valoarea mărcii fiind acum stabilită la 3,4 miliarde de dolari.

 

Raportul a notat că marca de produse lactate de top în 2018, cu o valoare a mărcii de 9,1 miliarde de dolari, a fost Danone, iar Yili în al doilea loc la 6,2 miliarde de dolari. Mengniu a sărit în top 5 pe valoarea de 3,4 miliarde de dolari, în timp ce Arla spot cu o scădere cu 9% a valorii mărcii până la 3,43 miliarde de dolari. Coaliția indiană Amul a alunecat, de asemenea, pe locul cinci, cu o valoare a mărcii de 2,5 miliarde de dolari.

 

Cele mai importante cinci branduri pentru produse lactate:

 

1 (1). Danone (Franța) Valoarea mărcii $ 9.098bn (în creștere cu 15%)

2 (2). Yili (China) Valoarea mărcii $ 6.158bn (în creștere cu 43%)

3 (-). Mengniu (China) Valoarea mărcii 3,445 miliarde de dolari

4 (3). Arla (Danemarca) Valoarea mărcii 3.425 miliarde dolari (în scădere cu 9%)

5 (4). Amul (India) Valoare de brand 2.496 miliarde dolari (în scădere cu 13%)

 

În ceea ce privește potențialul de brand, Brand Finance plasează Yili în frunte, urmat de Danone și Mengniu. Dar, iata clasamentele:

 

FAO: Indicele prețurilor a crescut în luna mai din cauza lactatelor
Autor: meatmilk  /   luni, 11 iunie 2018

(Comunicat) Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut în luna mai, înregistrându-se o creștere semnificativă a prețurilor la produsele lactate. Indicele FAO pentru prețurile alimentelor a înregistrat în medie 176,2 puncte în cursul lunii mai, în creștere cu 1,2% față de luna aprilie.   Indicele FAO...

FAO: Indicele prețurilor la alimente a rămas stabil
Autor: meatmilk  /   vineri, 4 mai 2018

Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare în aprilie a rămas în linii mari stabil, cu o medie de 173,5 puncte, fiind în creștere ușoară față de luna martie și mai mare cu 2,7% decât în aceeași lună a anului 2017.   Prețurile la cereale și la produsele lactate au continuat să crească, iar cele la zahăr au...