Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Brașovul are cele mai multe produse tradiționale atestate

Autor: Maria Demetriadvineri, 11 decembrie, 2015

Potrivit datelor sintetizate la MADR, producatorii romani au reusit sa ateste la Ministerul Agriculturii peste 175 de produse traditionale in acest an. In topul judetelor in care s-au realizat cele mai multe atestari se afla Brasov (64), urmat de judetul Alba (27) si Maramures (25).

 

Astfel, in acest an, cele mai multe produse traditionale au fost atestate in judetele Brasov (64), Alba (27), Maramures (25), Hunedoara (9), Covasna (8), Satu Mare (7), Salaj (7), Botosani (5), Suceava (5), Dambovita (4), Arges (3), Valcea (2), Bistrita Nasaud (2), Cluj (2), Buzau (2), Harghita (2) si Braila (1).

 

Produsele traditionale atestate in acest an sunt preponderent din toate categoriile alimentare respectiv carne, lactate, fructe, paine, peste, siropuri, dulceturi. Produsul traditional este, potrivit legislatiei in vigoare, produsul alimentar fabricat pe teritoriul national si pentru care se utilizeaza materii prime locale. De asemenea, produsul traditional atestat nu trebuie sa aiba in compozitia lui aditivi alimentari si trebuie sa respecte un mod de productie si/sau de prelucrare traditional. Desigur, una dintre cele mai reprezentative mărci de produse tradiționale este Zimbria, aflată în proprietatea gălățenilor Maria și Marius Verdeși.

Karpaten Meat a lansat Kid Pack, un mix de carne de vită pentru copii
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) KID PACK este pachetul construit pentru meniul copiilor. Acesta cuprinde un mix de piese care permite realizarea unor preparate potrivite pentru întreaga familie, inclusiv pentru cei mici, datorită gradului scăzut de grăsime al pieselor dar și al modului de gătire care se pretează pentru acestea (fierbere, coacere la cuptor sau...

MEDA lansează gama de Salamuri Crud Uscate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 20 februarie 2019

(Comunicat) Producătorul român de mezeluri MEDA PROD ‘98 își extinde oferta de produse cu o nouă categorie de mezeluri: Salamurile crud uscate.   Cu o consistență deosebită, realizate la cele mai înalte standarde tehnologice și de siguranță alimentară, noile salamuri crud-uscate de la MEDA se remarcă prin gustul...