Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Brazilia: acuzatii in legatura cu crearea unui cartel al carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul de Justitie din Brazilia a anuntat demararea unei noi investigatii in cazul a ceea ce ar putea fi concentrarea in mod neloial a puterii de piata in industria de procesare a carnii, potrivit ziarului Valor Economico, citat de infocarne.ro.

In 2006, aceeasi autoritate a investigat sectorul carnii timp de 17 luni si a recomandat Consiliului Economic pentru Aparare (Cade) urmarirea penala a opt compani importante de prelucrare a carnii si a 13 directori din companiile acuzate de cartelizare, inclusiv Minerva, Mataboi, Estrela D Oeste, Marfrig, Friboi (acum JBS), Bertin, Frigol si Fabril Franco.
Totusi, Fernando Sampaio, director al Asociatiei braziliene a Exportatorilor din carne (Abiec), a respins orice idee de concentrare a pietei. Trei mari procesatori de carne sunt responsabili pentru 35 la suta din vanzarile din piata, a spus Sampaio. Nu exista nici o concentrare, suntem departe de ea, a precizat acesta.

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...