Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Brazilia: acuzatii in legatura cu crearea unui cartel al carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul de Justitie din Brazilia a anuntat demararea unei noi investigatii in cazul a ceea ce ar putea fi concentrarea in mod neloial a puterii de piata in industria de procesare a carnii, potrivit ziarului Valor Economico, citat de infocarne.ro.

In 2006, aceeasi autoritate a investigat sectorul carnii timp de 17 luni si a recomandat Consiliului Economic pentru Aparare (Cade) urmarirea penala a opt compani importante de prelucrare a carnii si a 13 directori din companiile acuzate de cartelizare, inclusiv Minerva, Mataboi, Estrela D Oeste, Marfrig, Friboi (acum JBS), Bertin, Frigol si Fabril Franco.
Totusi, Fernando Sampaio, director al Asociatiei braziliene a Exportatorilor din carne (Abiec), a respins orice idee de concentrare a pietei. Trei mari procesatori de carne sunt responsabili pentru 35 la suta din vanzarile din piata, a spus Sampaio. Nu exista nici o concentrare, suntem departe de ea, a precizat acesta.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...