Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Brazilia: acuzatii in legatura cu crearea unui cartel al carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul de Justitie din Brazilia a anuntat demararea unei noi investigatii in cazul a ceea ce ar putea fi concentrarea in mod neloial a puterii de piata in industria de procesare a carnii, potrivit ziarului Valor Economico, citat de infocarne.ro.

In 2006, aceeasi autoritate a investigat sectorul carnii timp de 17 luni si a recomandat Consiliului Economic pentru Aparare (Cade) urmarirea penala a opt compani importante de prelucrare a carnii si a 13 directori din companiile acuzate de cartelizare, inclusiv Minerva, Mataboi, Estrela D Oeste, Marfrig, Friboi (acum JBS), Bertin, Frigol si Fabril Franco.
Totusi, Fernando Sampaio, director al Asociatiei braziliene a Exportatorilor din carne (Abiec), a respins orice idee de concentrare a pietei. Trei mari procesatori de carne sunt responsabili pentru 35 la suta din vanzarile din piata, a spus Sampaio. Nu exista nici o concentrare, suntem departe de ea, a precizat acesta.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...