Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Brazilia: acuzatii in legatura cu crearea unui cartel al carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul de Justitie din Brazilia a anuntat demararea unei noi investigatii in cazul a ceea ce ar putea fi concentrarea in mod neloial a puterii de piata in industria de procesare a carnii, potrivit ziarului Valor Economico, citat de infocarne.ro.

In 2006, aceeasi autoritate a investigat sectorul carnii timp de 17 luni si a recomandat Consiliului Economic pentru Aparare (Cade) urmarirea penala a opt compani importante de prelucrare a carnii si a 13 directori din companiile acuzate de cartelizare, inclusiv Minerva, Mataboi, Estrela D Oeste, Marfrig, Friboi (acum JBS), Bertin, Frigol si Fabril Franco.
Totusi, Fernando Sampaio, director al Asociatiei braziliene a Exportatorilor din carne (Abiec), a respins orice idee de concentrare a pietei. Trei mari procesatori de carne sunt responsabili pentru 35 la suta din vanzarile din piata, a spus Sampaio. Nu exista nici o concentrare, suntem departe de ea, a precizat acesta.

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...