Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Brazilia: acuzatii in legatura cu crearea unui cartel al carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul de Justitie din Brazilia a anuntat demararea unei noi investigatii in cazul a ceea ce ar putea fi concentrarea in mod neloial a puterii de piata in industria de procesare a carnii, potrivit ziarului Valor Economico, citat de infocarne.ro.

In 2006, aceeasi autoritate a investigat sectorul carnii timp de 17 luni si a recomandat Consiliului Economic pentru Aparare (Cade) urmarirea penala a opt compani importante de prelucrare a carnii si a 13 directori din companiile acuzate de cartelizare, inclusiv Minerva, Mataboi, Estrela D Oeste, Marfrig, Friboi (acum JBS), Bertin, Frigol si Fabril Franco.
Totusi, Fernando Sampaio, director al Asociatiei braziliene a Exportatorilor din carne (Abiec), a respins orice idee de concentrare a pietei. Trei mari procesatori de carne sunt responsabili pentru 35 la suta din vanzarile din piata, a spus Sampaio. Nu exista nici o concentrare, suntem departe de ea, a precizat acesta.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...