Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Brazilia depaseste statele unite la exportul de carne de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza agroinfo, una dintre cele mai atractive economii emergente, Brazilia, ar putea depasi in acest an Statele Unite in ceea ce priveste exporturile de carne de pui.

Conform unui raport al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), Brazilia este numarul doi in lume la productia de carne, profitand de stagnarea Argentinei, iar cand vine vorba de exporturi si-a castigat deja reputatia de lider, cu 1,5 milioane tone tranzactionate anual.

FAO anticipeaza in 2011 o crestere a exporturilor braziliene in acest sector, chiar daca vor exista pierderi importante in urma deciziei Rusiei de a reduce drastic importurile de carne de vita provenita din aceasta tara.

Pentru acest an este prognozata o scadere a exporturilor americane de carne de pui, ceea ce va ajuta Brazilia sa devina numarul unu in lume, cu peste 4 milioane de tone, echivalentul a unei treimi din piata mondiala.

Pe de alta parte, in raportul respectiv se precizeaza faptul ca Brazilia are nevoie urgenta de un impuls de infrastructura pentru a continua extinderea capacitatii sale de export. O alta problema care va trebui rezolvata este legata de costurile prea mari in ceea ce priveste sustinerea piatei interne. In plus, capacitatea de stocare nu corespunde celor mai inalte standarde. Spre exemplu, recolta de zahar in 2011 este estimata la 39 milioane tone, in crestere cu 4,6% fata de anul trecut, dar exporturile sunt de asteptat sa scada cu 1,5% tocmai din cauza problemelor de stocare.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...