Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Brazilia depaseste statele unite la exportul de carne de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza agroinfo, una dintre cele mai atractive economii emergente, Brazilia, ar putea depasi in acest an Statele Unite in ceea ce priveste exporturile de carne de pui.

Conform unui raport al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), Brazilia este numarul doi in lume la productia de carne, profitand de stagnarea Argentinei, iar cand vine vorba de exporturi si-a castigat deja reputatia de lider, cu 1,5 milioane tone tranzactionate anual.

FAO anticipeaza in 2011 o crestere a exporturilor braziliene in acest sector, chiar daca vor exista pierderi importante in urma deciziei Rusiei de a reduce drastic importurile de carne de vita provenita din aceasta tara.

Pentru acest an este prognozata o scadere a exporturilor americane de carne de pui, ceea ce va ajuta Brazilia sa devina numarul unu in lume, cu peste 4 milioane de tone, echivalentul a unei treimi din piata mondiala.

Pe de alta parte, in raportul respectiv se precizeaza faptul ca Brazilia are nevoie urgenta de un impuls de infrastructura pentru a continua extinderea capacitatii sale de export. O alta problema care va trebui rezolvata este legata de costurile prea mari in ceea ce priveste sustinerea piatei interne. In plus, capacitatea de stocare nu corespunde celor mai inalte standarde. Spre exemplu, recolta de zahar in 2011 este estimata la 39 milioane tone, in crestere cu 4,6% fata de anul trecut, dar exporturile sunt de asteptat sa scada cu 1,5% tocmai din cauza problemelor de stocare.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...