Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Brazilia depaseste statele unite la exportul de carne de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza agroinfo, una dintre cele mai atractive economii emergente, Brazilia, ar putea depasi in acest an Statele Unite in ceea ce priveste exporturile de carne de pui.

Conform unui raport al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), Brazilia este numarul doi in lume la productia de carne, profitand de stagnarea Argentinei, iar cand vine vorba de exporturi si-a castigat deja reputatia de lider, cu 1,5 milioane tone tranzactionate anual.

FAO anticipeaza in 2011 o crestere a exporturilor braziliene in acest sector, chiar daca vor exista pierderi importante in urma deciziei Rusiei de a reduce drastic importurile de carne de vita provenita din aceasta tara.

Pentru acest an este prognozata o scadere a exporturilor americane de carne de pui, ceea ce va ajuta Brazilia sa devina numarul unu in lume, cu peste 4 milioane de tone, echivalentul a unei treimi din piata mondiala.

Pe de alta parte, in raportul respectiv se precizeaza faptul ca Brazilia are nevoie urgenta de un impuls de infrastructura pentru a continua extinderea capacitatii sale de export. O alta problema care va trebui rezolvata este legata de costurile prea mari in ceea ce priveste sustinerea piatei interne. In plus, capacitatea de stocare nu corespunde celor mai inalte standarde. Spre exemplu, recolta de zahar in 2011 este estimata la 39 milioane tone, in crestere cu 4,6% fata de anul trecut, dar exporturile sunt de asteptat sa scada cu 1,5% tocmai din cauza problemelor de stocare.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...