Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Brazilia – variații în exportul de carne

Autor: Meat MIlkluni, 7 iulie, 2014

Pentru primele sase luni ale anului 2014, volumul exporturilor de carne de pui continua sa creasca treptat, fata de anul trecut, in timp ce volumul de carne de porc a scazut, crescand astfel valoarile exporturilor.

Pentru carnea de porc proaspata, datele de la ABPA arata ca exporturile au scazut cu 1% in perioada ianuarie-iunie a acestui an fata de anul precedent, ajungand la 200.700 de tone. Veniturile au crescut cu 12.6% la 635.9 milioane dolari.

Pentru luna iunie, atat volumul cat si valoarea au crescut cu 13.5% la 38.900 tone, respectiv cu 77.9% ajungand la o valoare de 157 milioane dolari.

Datele colectate de catre Asociatia Braziliana de Proteine Animale (ABPA) arata ca intre ianuarie si iunie exporturile braziliene de carne de pui (inclusiv pui intregi, taiate, prelucrate si sarate) au crescut cu 0.7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in valoare totala de 1.902.000 tone. Veniturile au scazut cu 9.2% ajungand la o valoare de 3.718 miliarde dolari.

Pentru luna iunie exporturile de carne de pui au scazut cu 3.1% la 296.400 de tone, de asemenea si veniturile au scazut cu 2.2% la 617.6 miliarde dolari. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...