Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine

Autor: Nora Marinmiercuri, 21 noiembrie, 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat „răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor lactate”.

 

Vorbind în cadrul Convenției anuale a Asociației Europene a Lactatelor (EDA) din Dublin săptămâna trecută, Vernon, care este și CEO al Glanbia Cheese, a declarat: „Sectorul produselor lactate are nevoie de răspunsuri la Brexit. Liderii de afaceri trebuie să aibă capacitatea de a planifica activitatea pe termen mediu și lung și, pentru a face acest lucru, trebuie să știm nu numai dacă va exista o perioadă de tranziție, dar și cât de lungă va fi și ce anume ar presupune. Acest turbulență continuă de acum nu va ajuta sectorul lactatelor.

 

„Întreprinderile au nevoie de timp pentru a putea implementa și testa orice acord de Brexit propus. Abaterea de la modul în care funcționăm astăzi va costa întreprinderile bani, astfel încât, cu cât avem mai mult timp și mai multă claritate, cu atât reușim să obținem un rezultat mai bun Brexit. De la începutul negocierilor cu UE, Dairy UK a cerut claritate și vom continua să o facem.”

 

Cu toate acestea, în cadrul aceleiași întâlniri, președintele EDA, Michel Nalet, a recunoscut efortul ambelor echipe de negociatori de a ajunge la un acord de retragere:

 

„Este în interesul industriei lactatelor și al cetățenilor, atât în ​​Uniune, cât și în Regatul Unit, ca acest acord de retragere să asigure libera circulație a laptelui și a produselor lactate între Marea Britanie și UE”, a spus Nalet, care a adăugat:

 

„Facem apel la factorii de decizie din ambele părți să acționăm în mod responsabil. Am solicitat în mod constant ca ambele părți să evite situații care nu fac obiectul înțelegerii și să asigure cea mai apropiată posibilă relație comercială viitoare. Acum ne uităm la liderii UE și britanici să semneze acordul cât mai curând posibil, pentru a permite parlamentelor UE și britanice să îl ratifice.

 

Acest lucru este valabil mai ales pentru Irlanda, dar se aplică și restului Europei. Prin urmare, salutăm faptul că negociatorii din Regatul Unit și UE au ajuns la o înțelegere privind acordul de retragere și declarația politică privind relațiile viitoare dintre UE și Regatul Unit, dar așteptăm detalii. În aceste condiții, perspectivele sunt incerte”, a spus Nalet. (Nora Marin-Corespondență de la Bruxelles, 20 noiembrie 2018)

La KolnMesse s-a sărbătorit ”Anuga Food Frozen”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 martie 2019

În prima săptămână a lunii martie 2019, la KolnMesse, s-a sărbătorit Ziua alimentelor congelate-Anuga. Sărbătoarea culinară a fost introdusă în 1984 de către președintele american, Ronald Reagan, pentru a aduce un omagiu serviciilor industriei alimentare congelate din SUA.   Între timp, industria alimentelor congelate...

Companiile britanice de carne resimt deja efectele negative ale Brexit-ului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 7 martie 2019

Companile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie raportează deja un impact negativ asupra vânzărilor, înainte de termenul limită de 29 martie Brexit.   Potrivit Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne (BMPA), firmele raportează că clienții anulează deja comenzi și cumpără produse din alte țări, din cauza lipsei...