Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Brexit: Müller confirmă închiderea unei fabrici din Londra

Autor: Mircea Demeterjoi, 19 ianuarie, 2017

În avanpremiera Brexit-ului dur, anunțat de premierul britanic Theresa May, Müller Milk & Ingredients a confirmat închiderea fabricii sale de lactate din Chadwell Heath, Londra, determinând pierderea a 389 de locuri de muncă.

 

Compania a anunțat că decizia urmează un program de revizuire a rețelei de lactate din Marea Britanie, revizuire menită să asigure viitorul afacerilor din Regat și competitivitatea, pentru a produce o gamă mai mare de produse lactate proaspete.

 

După o perioadă de consultare de 45 de zile cu angajații, sindicatele, și alți reprezentanți, compania s-a angajat să ofere un sprijin pentru toți cei afectați, plătind salariile pe 15 luni, în avans.

 

Reprezentanții Müller au mai declarat că își vor revizui și contractele cu fermierii furnizori de lapte, care vor urma a fi despăgubiți și ei.  Andrew McInnes, managing director al Müller Milk & Ingredients a declarat pentru Dairy Reporter că ”închiderea fost inevitabilă, în contextul deteriorării afacerilor din Marea Britanie”.

 

El a reiterat că ”fabrica Chadwell Heath nu va mai fi viabilă economic, în noul mediu de piață”, și că societatea ”nu va putea justifica nivelul de investiții de până acum”.

Eurobarometru: 60 % dintre cetățenii UE consideră benefic comerțul internațional
Autor: meatmilk  /   luni, 25 noiembrie 2019

Rezultatele unui sondaj Eurobarometru special, publicat de Comisia Europeană, arată că 60 % dintre europeni consideră că ei beneficiază personal de pe urma comerțului internațional, procent care este cu 16 puncte procentuale mai mare decât în urmă cu 10 ani, când s-a efectuat ultimul astfel de sondaj.   Acesta a arătat, de...

Adam Grant-Danone: Consumatorii și-au pierdut încrederea în industria alimentară
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 21 noiembrie 2019

Potrivit Dairy Reporter, gigantul alimentar francez Dadone a cerut un spirit de colaborare în industria alimentară și a îndemnat întreprinderile FMCG care operează la nivel mondial să devină certificate ”B Corp”, pentru a se angaja la crearea unui sistem alimentar durabil și la recâștigarea încrederii...