Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Brise Group își reorganizează activitatea

Autor: Maria Demetriadjoi, 25 februarie, 2016

Brise Group, unul dintre cei mai importanţi traderi locali de cereale şi fur­nizori de materii prime pentru fer­mieri, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei în 2015, în scădere cu 25% faţă de anul precedent, pe fondul declinului preţu­ri­lor la cereale şi al cererii modeste venite din piaţa internaţională.

 

„Pe partea de ce­re­ale am fost influ­en­ţaţi de contextul in­ter­naţional al pieţei în anul 2015“, a de­cla­rat Angelo Nico­lae, ge­neral ma­nager pe agro­busi­ness al Brise, într-unul dintre puţinele sale interviuri acordate presei.

Grupul Brise, o afacere construită de antreprenorul Marius Bucur, a înfi­inţat în 2015 societatea pe acţiuni Asset Business Solution, care înglobează opt dintre firmele sale, respectiv cele din tra­ding de cerale şi vânzarea de materii prime, mutare care ar putea anticipa atra­gerea unui investitor străin.

 

„Avantajele sunt că avem o vizibi­li­ta­te mult mai bună a rezultatelor, conso­lidarea lor, cla­ri­tate mai mare în faţa fi­nan­ţatorilor pentru că băn­cile vor să vadă o ex­punere globală între com­panii. Holdingul va con­solida cifrele, va fi mai clară şi trans­pa­ren­tă si­tua­ţia“, a ex­plicat m­a­­nagerul general al Brise. Exe­cu­ti­vul nu nea­­gă posi­bi­litatea atra­­­gerii unui in­ves­ti­tor, spunând că gru­pul nu exclude par­teneriatele. „O com­pa­nie ca noi este vizibilă în piaţă şi ofer­te de cumpărare primim“, spune Ange­lo Nicolae, fără să ofere însă alte detalii, informează Ziarul financiar.

FAO: Prețul materiilor prime alimentare rămân stabile
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 februarie 2018

(Comunicat) Sezonul de comercializare curent (2017/18) se estimează să se încheie cu un bilanț record pentru grâu și porumb în urma recoltelor mai bune decât cele anticipate anterior, se arată în cele mai recente previziuni ale FAO.    "Piețele globale ale tuturor cerealelor importante rămân bine echilibrate, susținute...

Antioxidanți naturali pentru carne și produse din carne (I)
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

După cum se știe, antioxidanții se adaugă la carnea proaspătă și prelucrată, precum și la produsele din carne, pentru a preveni oxidarea lipidelor, a întârzia dezvoltarea unor mirosuri și pentru a îmbunătăți stabilitatea culorii. În industria alimentară, ei pot fi împărțiți în antioxidanți naturali și sintetici. Cum,...