Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Brise Group își reorganizează activitatea

Autor: Maria Demetriadjoi, 25 februarie, 2016

Brise Group, unul dintre cei mai importanţi traderi locali de cereale şi fur­nizori de materii prime pentru fer­mieri, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei în 2015, în scădere cu 25% faţă de anul precedent, pe fondul declinului preţu­ri­lor la cereale şi al cererii modeste venite din piaţa internaţională.

 

„Pe partea de ce­re­ale am fost influ­en­ţaţi de contextul in­ter­naţional al pieţei în anul 2015“, a de­cla­rat Angelo Nico­lae, ge­neral ma­nager pe agro­busi­ness al Brise, într-unul dintre puţinele sale interviuri acordate presei.

Grupul Brise, o afacere construită de antreprenorul Marius Bucur, a înfi­inţat în 2015 societatea pe acţiuni Asset Business Solution, care înglobează opt dintre firmele sale, respectiv cele din tra­ding de cerale şi vânzarea de materii prime, mutare care ar putea anticipa atra­gerea unui investitor străin.

 

„Avantajele sunt că avem o vizibi­li­ta­te mult mai bună a rezultatelor, conso­lidarea lor, cla­ri­tate mai mare în faţa fi­nan­ţatorilor pentru că băn­cile vor să vadă o ex­punere globală între com­panii. Holdingul va con­solida cifrele, va fi mai clară şi trans­pa­ren­tă si­tua­ţia“, a ex­plicat m­a­­nagerul general al Brise. Exe­cu­ti­vul nu nea­­gă posi­bi­litatea atra­­­gerii unui in­ves­ti­tor, spunând că gru­pul nu exclude par­teneriatele. „O com­pa­nie ca noi este vizibilă în piaţă şi ofer­te de cumpărare primim“, spune Ange­lo Nicolae, fără să ofere însă alte detalii, informează Ziarul financiar.

Ingrediente ”surpriză” pentru deserturile lactate
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 30 ianuarie 2019

Noile arome surprinzătoare sunt tendințe în toate categoriile de alimente și băuturi, iar industria lactatelor nu face excepție, mai ales când e vorba despre deserturi. Și, cu cât sunt mai exotice, cu atât sunt mai incitante pentru consumatorii care doresc din ce în ce mai mult noi experiențe. Tocmai de aceea, Food Business News a...

Vitamine cu relevanță pentru procesarea cărnii
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 24 ianuarie 2019

Percepția noastră despre hrană s-a schimbat de-a lungul secolelor. Inițial, mâncarea a fost pur și simplu percepută ca mijloc de a obține substanțele nutritive și energia necesare organismului. Mai târziu, datorită evoluției din știința nutriției, a început să fie văzută ca un mijloc de sprijinire a creșterii și dezvoltării...