Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Britanicii fac mai multe experimente pe animale modificate genetic

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru prima data, numarul animalelor modificate genetic folosite in experimentele cercetatorilor britanici l-a depasit pe acela al animalelor „normale”, potrivit BBC. Astfel un raport al guvernului britanic citat de televizunea locala arata ca in 2009 au fost realizate peste 3,6 proceduri stiintifice care au implicat animale. Dintre acestea, doar 48% au fost realizate folosind animale „normale” din punct de vedere genetic.

Oamenii de stiinta sustin ca experimentele pe animalele modificate genetic sunt cele mai bune moduri de a intelege multe boli umane. Profesorul Allan Bradley, director emerit al Institutului Sanger, de langa Cambridge, a declarat ca folosirea soarecilor, sobolanilor si pestilor modificati genetic in experimente va continua. Modificarea genetica este o unealta pe care o putem folosi pentru a descoperi functia unei singure gene din organismul unui soarece, sobolan sau peste. Acest lucru permite interpretarea si in cazul omului, deoarece avem cam aceleasi gene, a declarat Bradley.

Raportul anual a aratat si o scadere cu 1% a numarului total de proceduri din 2009, fata de 2008. Acesta este un rezultat al reducerii considerabile a numarului de pesti folositi, care a scazut cu 34%. Dr. Jon Richmond, seful departamentului care a realizat studiul, considera insa ca trendul ascendent al numarului de proceduri va continua.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...