Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Britanicii fac mai multe experimente pe animale modificate genetic

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru prima data, numarul animalelor modificate genetic folosite in experimentele cercetatorilor britanici l-a depasit pe acela al animalelor „normale”, potrivit BBC. Astfel un raport al guvernului britanic citat de televizunea locala arata ca in 2009 au fost realizate peste 3,6 proceduri stiintifice care au implicat animale. Dintre acestea, doar 48% au fost realizate folosind animale „normale” din punct de vedere genetic.

Oamenii de stiinta sustin ca experimentele pe animalele modificate genetic sunt cele mai bune moduri de a intelege multe boli umane. Profesorul Allan Bradley, director emerit al Institutului Sanger, de langa Cambridge, a declarat ca folosirea soarecilor, sobolanilor si pestilor modificati genetic in experimente va continua. Modificarea genetica este o unealta pe care o putem folosi pentru a descoperi functia unei singure gene din organismul unui soarece, sobolan sau peste. Acest lucru permite interpretarea si in cazul omului, deoarece avem cam aceleasi gene, a declarat Bradley.

Raportul anual a aratat si o scadere cu 1% a numarului total de proceduri din 2009, fata de 2008. Acesta este un rezultat al reducerii considerabile a numarului de pesti folositi, care a scazut cu 34%. Dr. Jon Richmond, seful departamentului care a realizat studiul, considera insa ca trendul ascendent al numarului de proceduri va continua.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...