Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Britanicii fac mai multe experimente pe animale modificate genetic

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru prima data, numarul animalelor modificate genetic folosite in experimentele cercetatorilor britanici l-a depasit pe acela al animalelor „normale”, potrivit BBC. Astfel un raport al guvernului britanic citat de televizunea locala arata ca in 2009 au fost realizate peste 3,6 proceduri stiintifice care au implicat animale. Dintre acestea, doar 48% au fost realizate folosind animale „normale” din punct de vedere genetic.

Oamenii de stiinta sustin ca experimentele pe animalele modificate genetic sunt cele mai bune moduri de a intelege multe boli umane. Profesorul Allan Bradley, director emerit al Institutului Sanger, de langa Cambridge, a declarat ca folosirea soarecilor, sobolanilor si pestilor modificati genetic in experimente va continua. Modificarea genetica este o unealta pe care o putem folosi pentru a descoperi functia unei singure gene din organismul unui soarece, sobolan sau peste. Acest lucru permite interpretarea si in cazul omului, deoarece avem cam aceleasi gene, a declarat Bradley.

Raportul anual a aratat si o scadere cu 1% a numarului total de proceduri din 2009, fata de 2008. Acesta este un rezultat al reducerii considerabile a numarului de pesti folositi, care a scazut cu 34%. Dr. Jon Richmond, seful departamentului care a realizat studiul, considera insa ca trendul ascendent al numarului de proceduri va continua.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...