Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Britanicii fac mai multe experimente pe animale modificate genetic

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru prima data, numarul animalelor modificate genetic folosite in experimentele cercetatorilor britanici l-a depasit pe acela al animalelor „normale”, potrivit BBC. Astfel un raport al guvernului britanic citat de televizunea locala arata ca in 2009 au fost realizate peste 3,6 proceduri stiintifice care au implicat animale. Dintre acestea, doar 48% au fost realizate folosind animale „normale” din punct de vedere genetic.

Oamenii de stiinta sustin ca experimentele pe animalele modificate genetic sunt cele mai bune moduri de a intelege multe boli umane. Profesorul Allan Bradley, director emerit al Institutului Sanger, de langa Cambridge, a declarat ca folosirea soarecilor, sobolanilor si pestilor modificati genetic in experimente va continua. Modificarea genetica este o unealta pe care o putem folosi pentru a descoperi functia unei singure gene din organismul unui soarece, sobolan sau peste. Acest lucru permite interpretarea si in cazul omului, deoarece avem cam aceleasi gene, a declarat Bradley.

Raportul anual a aratat si o scadere cu 1% a numarului total de proceduri din 2009, fata de 2008. Acesta este un rezultat al reducerii considerabile a numarului de pesti folositi, care a scazut cu 34%. Dr. Jon Richmond, seful departamentului care a realizat studiul, considera insa ca trendul ascendent al numarului de proceduri va continua.

Vizibilitatea mărcilor de lactate în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele...

Depunerea dosarelor pe Submăsura 17.1 se poate face până pe 30 noiembrie
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) AFIR reamintește fermierilor că dosarele pentru Submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor se pot depune până cel târziu în data de 30 noiembrie 2019.   SCOPUL acestei submăsuri este:   - încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în...