Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Bruxelles – Curs de instruire în Legislația alimentară a UE

Autor: Ilie Stoianjoi, 7 februarie, 2013

Leatherhead, “Ghidul reglementărilor alimentare din Uniunea Europeană şi a celor din Marea Britanie”, organizează două zile de curs la Bruxelles “Totul pentru Europa”, în care își propune să ofere delegaţilor informaţii cuprinzătoare privind principiile și aplicarea actuală şi perspectivele dreptului alimentar în UE.

Experți în reglementare Leatherhead vor explica delegaţilor modul în care aceştia pot identifica aplicarea legislației în domeniu. Cursul va oferi participanților oportunitatea de a discuta și comenta pe marginea articolulului 13.1; aspecte regulamentare greu aplicabile, cum ar fi: Regulamentul privind informația alimentară și Noile liste emise de UE privind aditivii alimentari și aromele.

Cursul, desfăşurat în zilele de 8 şi 9 aprilie 2013, oferă “informaţii deosebit de relevante” celor implicaţi în asigurarea respectării legislaţiei specifice privind siguranţa alimentară şi celor care doresc informaţii de ultimă oră privind actualizarea legislaţiei alimentare europene. Va fi, de asemenea, oferită o imagine de ansamblu a gestionării cerinţelor europene privind reglementarea, la nivel naţional, a asigurării conformităţii produselor. (leatherheadfood.com)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...